• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Hazelnoot Chocolade ‘Duimkoekjes’

26 februari 2018 geschreven door Heleen Quantrill Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Thumbprint cookies oftewel ‘duim afdruk koekjes/ duimkoekjes’ zijn koekjes gemaakt van een balletje koekjesdeeg waar je vervolgens met je duim een deuk in maakt dat je dan weer vult met iets lekkers als jam of chocolade. 

Duimkoekjes hazelnootmeelDe voorjaarsvakantie is begonnen! En ik moet eerlijk bekennen dat ik me wat eenzaam voel 😉 Iedereen en z’n hond is op wintersport lijkt het wel! Een rustige week ligt voor de boeg waarin de kids en mijzelf hoogstwaarschijnlijk veel tijd samen zullen doorbrengen. Een bezoekje aan de bieb, bezig in de keuken en een uitstapje naar een ijsbaan staan op het program. Verder weinig opwindends.

Afgelopen weekend leurde Marjanne al dat ze graag koekjes wilde maken. De lieverd wilde het echt heel graag, want na haar verjaardagsfeestje had ze weer stevig last van ‘bak-koorts’. Punt is alleen dat ze nogal ehm… chaotisch te werk gaat. En dus ik vaak degene ben die achter haar de boel opruimt. Geloof me, ze komt hier echt niet mee weg, want opruimen hoort bij werken in de keuken. Maar goed, het is dus niet iets waar ik altijd zin in heb, geef ik eerlijk toe. Maar vandaag ontkwam ik er dus niet aan!

Hazelnootmeel en Chocola – Nutellasmaak!

Het liefst maakt ze dan simpele koekjes met een vanillesmaak om die dan te versieren. Ze vindt dat ze vreselijk tekort komt met al het bakken dat ik doe… Maar goed, deze keer stelde ik iets anders voor en maakten we een recept op basis van kokosmeel en hazelnootmeel. Hazelnootmeel is niet goedkoop, maar ik had het een tijdje terug ergens gekocht met korting en direct in de vriezer gedaan. Hazelnootmeel heeft namelijk een ontzettend lekkere smaak. En in combinatie met chocolade krijg je die heerlijk nutella smaak!

Duimkoekjes van Dochter

Dat laatste overtuigde dochterlief om er direct zelf mee aan de slag te gaan. En zachte, chewy duimkoekjes zijn dan perfect. Uitrollen en uitsteken werkt niet altijd met glutenvrij deeg omdat het vrij kruimelig is. En in de handen van een ‘nu-echt-tien-jarige’ kan dit wat onhandig zijn. Balletjes draaien en daar een kuiltje in maken werkt dan prima. Op die manier kan zij lekker haar gang gaan!

Duimkoekjes hazelnootmeel

Hazelnoot Chocolade 'Duimkoekjes'

Maak eens glutenvrije duimkoekjes met hazelnootmeel. Deze duimkoekjes zijn bijzonder eenvoudig om te maken, zo zeer dat mijn tienjarige dochter ze van begin tot eind prima zelf kon maken. Versier ze met gesmolten chocolade en een hele hazelnoot en je hebt heerlijke nutella duimkoekjes!
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 8 min
Totale tijd 28 min
Porties 32 koekjes

Ingrediënten
  

  • 200 gram hazelnootmeel kun je vervangen door amandelmeel, maar dat verandert de smaak wel
  • 35 gram kokosmeel
  • 100 gram kokosbloesemsuiker of oerzoet of een ander ongeraffineerd zoet naar keuze
  • 1 tl bicarbonaat
  • 1/8 tl zout
  • 100 gram boter of kokosolie gesmolten
  • 1 el cacaopoeder

Garnering

  • 75 gram pure chocolade gesmolten
  • 32 hele hazelnoten of zoveel als je nodig hebt voor eentje per koekje

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de droge ingrediënten in een kom en roer even door elkaar.
  • Kluts het ei los en schenk dit met de gesmolten boter of kokosolie er bij.
  • Kneed alles door elkaar tot je een deeg hebt.
  • Pak het deeg in plasticfolie in en leg een half uur in de koelkast.
  • Maak met bijvoorbeeld een meloenbolletjes lepel kleine balletjes van het deeg die je op een bakplaat met bakpapier verdeelt.
  • Druk ze iets plat en maak een kuiltje met je duim.
  • Druk in elk kuiltje een hele hazelnoot en bak de koekjes in 8 - 10 minuten gaar.
  • Laat de koekjes iets afkoelen terwijl je de chocolade smelt.
  • Dip de ene helft van het koekje in de gesmolten chocolade en leg terug op het bakpapier om op te stijven.
  • Bewaar de koekjes in een luchtdichte doos, liefst in de koelkast. Zo blijven ze gerust nog een week lekker.

Notities

Hazelnootmeel kun je bij Holland&Barrett of in een reformwinkel krijgen, maar ook zeker wel online. Zoek er gewoon naar in Google om een aantal goeie opties te vinden.

Ook leuk om te lezen!

  • Glutenvrije Rozijnenkoekjes Recept –Glutenvrije Rozijnenkoekjes Recept –
  • Peer en Chocolade Cake – GlutenvrijPeer en Chocolade Cake – Glutenvrij
  • Zelfgemaakte Paaseitjes & winactie De NotenshopZelfgemaakte Paaseitjes & winactie De Notenshop
  • Chocolade Tempereren: Dit is de eenvoudigste manier!Chocolade Tempereren: Dit is de eenvoudigste manier!
  • Glutenvrije Chocolade Wentelteefjes met PeerGlutenvrije Chocolade Wentelteefjes met Peer
Bijgewerkt op 14/07/20

Categorie: Koek en gebak, Recepten Tags: Chocolade, hazelnoot, hazelnootmeel, koekjes

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.