• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Groente Stoofschotel met Kokos en Bloemkoolrijst

geschreven door Heleen Quantrill 7 Reacties

Een heerlijke manier om restanten groenten te verwerken zonder af te doen aan smaak! Ik gebruik kokosmelk en currypasta om het die heerlijke zachte curry-kokossmaak te geven. De ‘rijst’ is gekookte en grof geprakte bloemkool, gekookt met wat zout en kurkuma (of kerriepoeder, is ook lekker!).


Groente Stoofschotel met Kokos en Bloemkoolrijst
2 el kokosolie
2 uien, in ringen
Currypasta
1/4 witte kool, in reepjes gesneden
1/2 broccoli in kleine roosjes
2 tenen knoflook, uitgeperst
1 prei, in ringen gesneden en goed gewassen
1/2 bloemkool (deze was erg groot), in stukken gesneden
Kurkuma of kerriepoeder
Keltisch zeezout naar smaak
400 ml kokosmelk

  1. Neem een pan met een dikke bodem en smelt hierin de kokosolie.
  2. Voeg de ui toe en bak dit op middelhoog vuur voor ongeveer 10 minuten, of totdat het zacht is.
  3. Roer een dikke eetlepel currypasta hier doorheen en bak even op.
  4. Voeg nu de kool, broccoli, knoflook en prei toe.
  5. Roerbak de groenten tot ze allemaal min of meer bedekt zijn met het curry-ui mengsel.
  6. Schenk nu de kokosmelk er bij en breng aan de kook.
  7. Zodra het kookt, doe je de deksel op de pan en draai je het vuur laag.
  8. Doe nu de bloemkool in een pan met een laagje water. Idealiter hoef je geen kookwater weg te gooien.
  9. Voeg hier zout en kurkuma of kerriepoeder aan toe en breng aan de kook.
  10. Zodra de bloemkool gaar is, stamp je het met een stamper (ja, sorry hoor, kon geen betere naam verzinnen!) tot het redelijk fijn is, maar geen puree.
  11. Als de kool van je curry zacht is, is het klaar.
  12. Serveer direct, eventueel met frisse komkommer.

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Walnoot Dadelpasta Fruit DipWalnoot Dadelpasta Fruit Dip
  • Receptenruil November: Gevulde Koolrolletjes met Tomatensaus van Barbara EetReceptenruil November: Gevulde Koolrolletjes met Tomatensaus van Barbara Eet
  • Hoe neem je Voedingssupplementen in?Hoe neem je Voedingssupplementen in?
  • Hoe Rooster je Groenten in de Oven?Hoe Rooster je Groenten in de Oven?
  • Dag 5 Recept: Kokos OntbijtcakeDag 5 Recept: Kokos Ontbijtcake
Bijgewerkt op 22/04/14

Categorie: Avondeten, Recepten

Reacties

  1. Olga zegt

    om

    Ik rasp de rauwe bloemkool altijd en dan eventjes koken, net echte rijst.

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      😉 Ik ben lui….

      Maar het raspen is inderdaad eigenlijk nog beter omdat het dan echt rijst lijkt. Doe je dat in de keukenmachine ofzo?

      Beantwoorden
    • Olga zegt

      om

      ik ben ook lui. bij mijn staafmixer zit soort snijfunctie waarmee ik de bloemkool of wortel etc. fijn kan snijden. Raspen is dus eigenlijk een verkeerd woord, maar het resultaat is praktisch hetzelfde. Ik zit te wachten tot mijn blender het begeeft, dan mag ik een keukenmachine 😉

      Beantwoorden
  2. Carin zegt

    om

    Hier gaat de rauwe bloemkool inderdaad even in de keukenmachine met het “S-mes”. Zo gepiept. We eten het dan rauw. Maar ik ga nu maar eens uitproberen hoe het wordt als ik het dan kort stoom/kook.

    Beantwoorden
  3. Anonymous zegt

    om

    hoi heleen, wat voor curry pasta gebruik jij?
    groetjes Loes

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Ik gebruik de currypasta van Patak’s. Ik heb in de loop van de tijd verschillende andere pasta’s geprobeerd en ook gepoogd mijn eigen currypasta te maken, maar dit waren geen grote successen. Patak’s currypasta vind ik een goeie smaak hebben en is qua ingredienten ook prima te doen. Er zit wel wat suiker in, maar dit staat haast achteraan in de ingredientenlijst en in de hoeveelheden dat het gebruikt wordt, zal het nauwelijks negatief effect hebben.

      Groetjes
      Heleen

      Beantwoorden
    • Anonymous zegt

      om

      ok bedankt voor je reactie! Ik ga ’s kijken voor die van patak’s. Is die erg pittig trouwens of valt dat mee? groetjes Loes

      Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in