• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Gegrilde Biefstuk met Winterse Coleslaw

30 januari 2014 geschreven door Heleen Quantrill 6 Reacties

Manlief is deze week weer uithuizig vanwege werk in Engeland, maar dat betekent zelden dat ik het dan rustig heb. Sterker, vaak ben ik dan drukker dan wanneer hij thuis is. Ik denk dat dit deels komt omdat ik geneigd ben om dingen ietwat op hun beloop te laten gaan omdat ik toch ‘de tijd heb’. En dat is onzinnig eigenlijk, want de tijd gaat niet ineens langzamer wanneer Simon niet thuis is. Ik moet juist meer doen.

Maar goed, ik heb lieve vriendinnen in het dorp, een nieuwe vriendin even verderop en plenty vriendjes en vriendinnetjes waar de kinderen altijd welkom zijn om te spelen. Ik zal dus niet klagen en dankbaar zijn voor datgene dat ik wél heb.

En gewoon niet zo lang bij die lieve vriendinnen blijven hangen als ik weet dat ik het eten nog op tafel moet zien te krijgen 😉 Sorry, girls!

Want het eten van vandaag is zeker de moeite waard om op tijd voor naar huis te gaan! Heerlijke gegrilde biefstukjes en een winterse coleslaw op basis van knolselderij, winterpeen en rode kool. Deze coleslaw kun je trouwens prima nog een dag of twee in de koelkast bewaren. Ik was zo lekker aan het snipperen met m’n nieuwe multi-rasp dat ik genoeg maakte om nog twee keer van te eten! Bewaar de coleslaw dan in een luchtdichte doos in de koelkast.

Gegrilde Biefstuk
1 portie

1 biefstuk per persoon van ongeveer 2,5 cm dikte
Zout en peper

  1. Zet een grillpan (bijvoorbeeld zoals deze) op een middelhoog vuur en laat een paar minuten heet worden.
  2. Bestrooi de biefstuk met zout en peper naar smaak.
  3. Leg de biefstuk op de grill en blijf er 5 minuten van af.
  4. Draai de biefstuk om en grill nog 5 minuten.
  5. De biefstuk zal nu medium zijn, precies zoals ik het lekker vind 😉
  6. Haal de biefstuk van de grill en vouw hem losjes in aluminiumfolie.
  7. Laat 10 minuten rusten voordat je de biefstuk aansnijd.

Winterse Coleslaw
6 flinke porties

2 winterpenen, schoongemaakt
1/2 knolselderij
400 gram rode en witte kool in totaal
1/2 rode ui
1 handvol verse kruiden zoals venkel, peterselie, bieslook en/ of munt, grof gesneden
Sap van 1/2 citroen
Olijfolie
2 el grove mosterd
Zeezout en zwarte peper naar smaak

  1. Snipper alle groenten in ongeveer gelijke grootte. Als je een mandoline of multi-rasp hebt, maakt dit het nog makkelijker.
  2. Meng in een ruime kom de citroensap, olijfolie en zout en peper door elkaar.
  3. Voeg de kruiden en mosterd toe en breng op smaak met zout en peper.
  4. Voeg nu de groenten toe en roer goed om.
  5. Deze coleslaw wordt nog lekkerder als je hem een paar uur laat staan in de koelkast!

Waar wacht je nog op? Maak gauw de koelkastlade leeg en leef je uit op je eigen, winterse coleslaw!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Bietjes Stamppot met Rode Ui RelishBietjes Stamppot met Rode Ui Relish
  • Mijn Zwangerschapsverlof gaat beginnen!Mijn Zwangerschapsverlof gaat beginnen!
  • De Koelkast en de Vriezer Schoonmaken en BevoorradenDe Koelkast en de Vriezer Schoonmaken en Bevoorraden
  • Stevia zoetstof – Een updateStevia zoetstof – Een update
  • Mijn Favoriete Lunch producten zonder BPA of PVC – Voedselveilig dus!Mijn Favoriete Lunch producten zonder BPA of PVC – Voedselveilig dus!
Bijgewerkt op 7/02/15

Categorie: Avondeten, Groenten, Recepten Tags: Gegrilde Biefstuk met Winterse Coleslaw

Reacties

  1. ikkenormaal zegt

    30 januari 2014 om 17:11

    Dit cole slaw moet ik ook eens maken. Bedankt voor het recept

      ikkenormaal(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  2. Lot zegt

    30 januari 2014 om 15:03

    Knolselderij en rode kool is er! Ga dat vast snijden en 2 dagen in de koelkast en dan wat er nog meer is zoals bleekselderij erbij, ik heb ook vaak last van vers gesneden kool, dank voor de tip Spaarmoeder

      Lot(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  3. Spaarmoeder! zegt

    30 januari 2014 om 13:52

    Coleslaw is heerlijk, ik wacht altijd twee dagen voor ik het eet, anders heb ik toch een beetje last van mijn buik van de kool.De kool is dan minder knapperig, maar heeft een minder sterke werking op de darmen.

      Spaarmoeder!(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Karin zegt

      31 januari 2014 om 07:34

      Je kunt de kool even blancheren of in warm water weken, dan is-ie wel minder knapperig, maar ook zachter voor je buik.

        Karin(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  4. Berge zegt

    30 januari 2014 om 08:28

    Ziet er heerlijk uit, ben geneigd om weer gauw naar de winkel te rijden voor ingredienten, maar nog maar even geduld, tot ik weer om boodschappen moet, ben nl. net geweest!

      Berge(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. 10 Toffe Schoollunches voor Tieners - Eet Goed Voel je Goed schreef:
    22 oktober 2018 om 10:48
    Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.