• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Gastrecept Gevulde (Choco-) Speculaas – Vegan

28 november 2019 geschreven door Heleen Quantrill Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Dit is een gast-recept van Eva van de The Good Stuff Bakery. Zij heeft het speciaal voor Eet Goed Voel je Goed ontwikkeld, gebruikmakend van de heerlijke Bakery Boxes die je in haar webshop kunt krijgen.

gevulde speculaas

Sinterklaas komt er weer aan! Dus dit recept past er perfect bij, maar wij eten dit niet alleen met Sinterklaas, dit kan de hele winter lang! 🙂 Bij ons is het altijd tijd voor lekkers! Deze gevulde speculaas is daar een goed voorbeeld van. Wil je variëren? Maak dan de choco-versie!

gevulde speculaas

Gastrecept Gevulde (Choco-) Speculaas - Vegan

Recept afdrukken Pin recept

Ingrediënten
  

  • 1 Bakery Box voor Warming Winter Brownies
  • Hele blanke amandelen of een stukje marsepein gevormd als amandel
  • 250 gram amandelmeel
  • 5 el honing/ agave/rijststroop
  • 1,5 el citroensap
  • snufje zout

Instructies
 

  • Maak als eerste de marsepein door het amandelmeel en het snufje zout in de keukenmachine te doen en daar het citroensap overheen te sprenkelen. Zet de keukenmachine aan en terwijl deze loopt voeg je lepel voor lepel de honing/agave/rijststroop toe totdat het een ‘deeg’ vormt. Te nat? Voeg wat amandelmeel toe. Te droog? Voeg dan nog wat honing/agave/rijststroop toe. Kneed het even met de hand door en leg het apart.
  • In dezelfde keukenmachine kun je nu de Warming Winter Brownies maken zoals beschreven staat in de gebruiksaanwijzing, maar let op; i.p.v. 1 plak van 1-1.5 cm dik, maak je 2 plakken van 0.75cm dik! 
  • Maak van de marsepein 1 plak van ongeveer 0.75cm dik en eet ondertussen de gojibessen op
  • Leg een plak Warming Winter Brownie neer, leg daarbovenop de plak marsepein en dek af met de 2e plak Warming Winter Brownie. Druk dit goed aan, snijd de randjes eraf (snoep randjes voor de chef!) en snijd in vierkantjes van de gewenste grootte. 
  • Decoreer elk stukje met een (marsepein) blanke amandel (i.p.v. de gojibessen) en klaar is je gezonde, snelle en super simpele gevulde speculaas!
  • Smul ze 😀

Notities

Bakery Box voor Warming Winter Brownies

Ook leuk om te lezen!

  • Zo maak je de Lekkerste Glutenvrije Pepernoten (Kruidnoten) – ReceptZo maak je de Lekkerste Glutenvrije Pepernoten (Kruidnoten) – Recept
  • Lekker plantaardig: Turkse mercimek köfte met vegan tzatzikiLekker plantaardig: Turkse mercimek köfte met vegan tzatziki
  • Snowball Tangerine Dream Kerst Dessert voor de feestdagenSnowball Tangerine Dream Kerst Dessert voor de feestdagen
  • Good Stuff BakeryGood Stuff Bakery
  • Gepofte Speculaas Appels en Speculaas AppelmoesGepofte Speculaas Appels en Speculaas Appelmoes
Bijgewerkt op 14/07/20

Categorie: Koek en gebak, Recepten Tags: amandelspijs, speculaas, speculaaskruiden, vegan

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.