Dit is een gast-recept van Eva van de The Good Stuff Bakery. Zij heeft het speciaal voor Eet Goed Voel je Goed ontwikkeld, gebruikmakend van de heerlijke Bakery Boxes die je in haar webshop kunt krijgen.
Sinterklaas komt er weer aan! Dus dit recept past er perfect bij, maar wij eten dit niet alleen met Sinterklaas, dit kan de hele winter lang! 🙂 Bij ons is het altijd tijd voor lekkers! Deze gevulde speculaas is daar een goed voorbeeld van. Wil je variëren? Maak dan de choco-versie!
Gastrecept Gevulde (Choco-) Speculaas - Vegan
Ingrediënten
- 1 Bakery Box voor Warming Winter Brownies
- Hele blanke amandelen of een stukje marsepein gevormd als amandel
- 250 gram amandelmeel
- 5 el honing/ agave/rijststroop
- 1,5 el citroensap
- snufje zout
Instructies
- Maak als eerste de marsepein door het amandelmeel en het snufje zout in de keukenmachine te doen en daar het citroensap overheen te sprenkelen. Zet de keukenmachine aan en terwijl deze loopt voeg je lepel voor lepel de honing/agave/rijststroop toe totdat het een ‘deeg’ vormt. Te nat? Voeg wat amandelmeel toe. Te droog? Voeg dan nog wat honing/agave/rijststroop toe. Kneed het even met de hand door en leg het apart.
- In dezelfde keukenmachine kun je nu de Warming Winter Brownies maken zoals beschreven staat in de gebruiksaanwijzing, maar let op; i.p.v. 1 plak van 1-1.5 cm dik, maak je 2 plakken van 0.75cm dik!
- Maak van de marsepein 1 plak van ongeveer 0.75cm dik en eet ondertussen de gojibessen op
- Leg een plak Warming Winter Brownie neer, leg daarbovenop de plak marsepein en dek af met de 2e plak Warming Winter Brownie. Druk dit goed aan, snijd de randjes eraf (snoep randjes voor de chef!) en snijd in vierkantjes van de gewenste grootte.
- Decoreer elk stukje met een (marsepein) blanke amandel (i.p.v. de gojibessen) en klaar is je gezonde, snelle en super simpele gevulde speculaas!
- Smul ze 😀
Laat een reactie achter