• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Citroen-Maanzaad Cupcakes – Glutenvrij

20 augustus 2013 geschreven door Heleen Quantrill 18 Reacties

Gluten free Lemon Poppy Muffins - Eet Goed Voel je Goed.com

Ik spendeer flink wat tijd op Pinterest. Heerlijke recepten zoeken, tips om mijn huis schoon te houden zonder chemische troep, leuke spelletjes met de kids… ja, ik vermaak me er wel! En er was een ingrediënt dat steeds mijn aandacht trok: Maanzaad. Het toeval wilde dat ik twee weken terug weer een bestelling bij Gekruid ‘moest’ doen 😉 en daar maanzaad vond. Ik heb direct een zak besteld en ben er mee aan de slag gegaan.

Maanzaad smaakt een beetje zoetig en geeft een lekkere crunch aan je baksels. Je kan het kennelijk ook eerst fijnmalen en met wat water vermengen als ei-vervanger. Ik heb hier geen ervaring mee, maar ik stel me zo voor dat het soortgelijk is als chiazaad qua eigenschappen. Er zitten ook wat leuke gezondheidsaspecten aan maanzaad, deze kun je op de site van Gekruid vinden.

Dit recept voor cupcakes vond ik op Elana’s Pantry website. Ik vond het beslag wat droog, dus ik heb het iets aangepast, maar het resultaat was super.

Let op: Vervang kokosmeel niet door een ander soort meel. Kokosmeel werkt heel anders en heeft andere verhoudingen vocht/ droog nodig. Koop dus gauw een zak kokosmeel, want de komende tijd komen er meer recepten op de site!

Citroen-Maanzaad Cupcakes

6 cupcakes

40 gram kokosmeel
1/4 tl zeezout
1/4 tl bicarbonaat
3 eieren
40 gram kokosolie
40 gram honing
1 el citroenrasp
1 el maanzaad
2 el water

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrische oven)
  2. Neem een ruime kom en doe hier de droge ingrediënten in en roer ze even door.
  3. Kluts in een schenkbeker de eieren met de honing en kokosolie door elkaar.
  4. Schenk dit bij de droge ingrediënten en roer even goed door.
  5. Laat het beslag ongeveer 10 minuten rusten.
  6. Het beslag moet dik, maar wel vloeibaar zijn, anders is het eindresultaat erg droog.
  7. Voeg eventueel wat water toe en roer nog even door.
  8. Verdeel het beslag nu over 6 ingevette cupcake vormpjes en zet in de oven.
  9. Bak in ongeveer 15 minuten gaar.
  10. Laat een uur afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt.
PS Je kan deze cakejes prima zonder maanzaad maken en mogelijk kun je het ook vervangen door chiazaad. Het geeft wel een lekkere crunch aan het gebak, dus ik beveel het wel aan, maar het is verder niet bepalend voor het eindresultaat.

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Leuke Vaderdag Cadeau’s voor de Stoere PapaLeuke Vaderdag Cadeau’s voor de Stoere Papa
  • Give-Away Gezonde Noten Kopen – GESLOTENGive-Away Gezonde Noten Kopen – GESLOTEN
  • Slow Cooker Lamsschenkel met Tomaat en UiSlow Cooker Lamsschenkel met Tomaat en Ui
  • Beste Probiotica voor Darmflora van BabyBeste Probiotica voor Darmflora van Baby
  • Magnesium – De Krachtige AlleskunnerMagnesium – De Krachtige Alleskunner
Bijgewerkt op 1/04/17

Categorie: Koek en gebak, Recepten Tags: Citroen-Maanzaad Cupcakes

Reacties

  1. Mendel zegt

    7 september 2016 om 11:05

    Mendel,

    ?

      Mendel(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  2. Mendel zegt

    1 september 2016 om 11:37

    Hoort het vanbinnen er uit te zien als een spons?

      Mendel(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  3. Sterretje zegt

    9 februari 2014 om 16:21

    We hebben ze geproefd ………… echt heerlijk!

      Sterretje(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  4. mevrouwgewoontjes zegt

    9 februari 2014 om 14:02

    Op de citroenen na heb ik alles in huis. Ik denk dat ik dit recept eens ga proberen. Hoe lang zouden ze goed blijven… zal ik er 6 of 12 maken…..

      mevrouwgewoontjes(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  5. Anonymous zegt

    9 februari 2014 om 13:43

    Ga ze gelijk proberen vanmiddag ik ben erg blij dat je meer met kokosmeel ga proberen, die is toch wat goedkoper in de aanschaf dan amandelmeel. super groetjes Bianca

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  6. Sterretje zegt

    9 februari 2014 om 14:02

    Ziet er lekker uit. Ze staan in de oven, maar met mandarijnenrasp. Ik heb geen citroen in huis.

      Sterretje(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  7. Anonymous zegt

    6 oktober 2013 om 09:39

    Bij de toko hebben ze ook kokosmeel.

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  8. Rosa zegt

    13 september 2013 om 18:31

    Ik bedoel dus kokosmeel #foutje

      Rosa(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  9. Rosa zegt

    13 september 2013 om 18:29

    Bij De Tuinen hebben ze ook amandelmeel! Keltainen, ik gebruik siliconenvormpjes. Nooit invetten, cakejes komen altijd los.

      Rosa(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  10. Keltainen zegt

    23 augustus 2013 om 18:45

    Lekker hoor!
    Helaas plakken ze nogal aan het muffinpapiertje vast. Slechte kwalieit papier ben ik bang….

      Keltainen(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  11. An Sij zegt

    22 augustus 2013 om 18:20

    Heerlijk deze cupcakes, ik heb ze gemaakt met chiazaadjes
    en een beetje kokosrasp toegevoegd.

      An Sij(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  12. mieke moush zegt

    21 augustus 2013 om 09:36

    suuuuuper lekker !!!
    ik heb de citroen vervangen door limoen rasp (had geen citroentjes) en ze zijn super lekker … ik vind dat maanzaad erin erg geslaagd , geeft inderdaad die extra crunch
    bedankt voor dit heerlijke receptje , en doe vooral verder , ik kijk al uit naar wat nog komt …
    groetjes,
    mieke

      mieke moush(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  13. adrielle de hoog zegt

    20 augustus 2013 om 17:45

    morgen ga ik de bio-citroenen en maanzaad halen. ik ben het recept al een paar keer tegengekomen, maar nu ga ik het maken!!

      adrielle de hoog(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  14. Annemieke V. zegt

    20 augustus 2013 om 08:54

    Heb je bij chiazaad niet meer vocht nodig? Omdat dit zo vochtopnemend is?

      Annemieke V.(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      20 augustus 2013 om 12:06

      Chiazaad verslijmd in combinatie met vocht, dus het zou niet droog moeten worden.

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  15. Laura zegt

    20 augustus 2013 om 10:44

    Klinkt heerlijk! 🙂
    Zou het ook met een ander soort meel kunnen? Tot nu toe heb ik nog geen kokosmeel kunnen vinden…

      Laura(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      20 augustus 2013 om 12:05

      Nee zeker niet, kokosmeel heeft heel andere eigenschappen dan andere melen. Kokosmeel kun je bij Gekruid krijgen. Klik op de link, dan kun je daar meer info vinden.

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. 10 Toffe Schoollunches voor Tieners - Eet Goed Voel je Goed schreef:
    22 oktober 2018 om 10:48
    Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.