• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Chocolademousse 2.0 (lactose- en suikervrij)

20 november 2011 geschreven door Heleen Quantrill 18 Reacties

In juni heb ik een recept gepubliceerd over vegan chocolademousse. Vandaag heb ik het overgedaan… en verbeterd! Deze keer heb ik geen koffie gebruikt, omdat ik het daardoor liever niet aan de kinderen wilde geven. Natuurlijk heeft chocolade ook een bepaalde hoeveelheid caffeine, maar doordat pure chocola vanwege de hoge cacao hoeveelheid ook een hoge ORAC waarde heeft en rijk is aan magnesium, heb ik geen moeite om de kids te trakteren op een toetje na het middagmaal!

En vanwege de kokosmelk is het een heerlijk, rijk en luxueus toetje geworden waar je jezelf ook heerlijk mee kan verwennen zonder zorgen te hebben over je taille, bloedsuikerspiegel of lactose-intolerantie! Nu is het niet zo dat wij als gezin veel bezig zijn met lactoseproblemen, afgezien van de stevige hoestbuien die dochter-lief van teveel (gepasteuriseerde) melk krijgt (koemelkallergie is mij verteld). Echtgenoot heeft niet veel met melk, zoonlief drinkt liever water dan wat dan ook, ikzelf vind het wel lekker maar drink dan liever karnemelk en alleen in de zomer… Het komt dus gewoon niet veel voor in ons huis. Wel heb ik altijd een voorraad blikjes kokosmelk in de kelder staan. Lekker in curry, als smoothie, om ijs van te maken en andere heerlijkheden mee te verrijken.

Dus met dit toetje combineer je die twee in een heel eenvoudige manier!

Chocolademousse 2.0
1 reep pure (minstens 70%) chocola, in stukken
200 ml kokosmelk
1/2 el vanille extract
1 el agavenectar of ander zoet naar keuze

  1. Neem een steelpannetje en doe hier de kokosmelk en chocolade in.
  2. Zet het vuur op laag en blijf roeren.
  3. Zodra de chocola bijna gesmolten is, draai je het vuur uit.
  4. Nu roer je de vanille en agave er door.
  5. Neem vier kommetjes en verdeel het mengsel hier in. 
  6. Laat wat afkoelen en zet in de koelkast.
  7. Het heeft minstens twee uur nodig om op te stijven, mijn suggestie is dat je dit de avond ervoor maakt. Bedek de kommetjes in dat geval met wat plastic folie om te voorkomen dat de mousse andere geuren uit de koelkast overneemt. 
  8. Serveer met vers fruit, cacaopoeder of lekkere slagroom naar keuze!

    © 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

    Ook leuk om te lezen!

    • Intens Donkere Chocolade Pecan KoekjesIntens Donkere Chocolade Pecan Koekjes
    • Een Makkelijke Manier om meer Groenten te EtenEen Makkelijke Manier om meer Groenten te Eten
    • Gemberkoekjes – Glutenvrij, suikervrij, veganGemberkoekjes – Glutenvrij, suikervrij, vegan
    • Waarom rauwe ongepasteuriseerde honing gebruiken?Waarom rauwe ongepasteuriseerde honing gebruiken?
    • 7 tips om leptine gevoeligheid te vergroten7 tips om leptine gevoeligheid te vergroten
    Bijgewerkt op 11/05/14

    Categorie: Desserts, Recepten

    Reacties

    1. Liza-M zegt

      12 maart 2015 om 21:10

      Waar koop je de chocolade met stevia? Ik kan altijd alleen chocolade vinden van LoveChoc maar daar zitten altijd smaakjes bij. Dat lijkt me niet zo lekker in de mousse.

        Liza-M(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
      • Iris Maier zegt

        14 maart 2015 om 14:30

        Ja, dat is een lastige inderdaad… Bij Gezonde Noten Kopen kun je in ieder geval chocola met niks kopen (100% cacaomassa), kun je zelf nog zoetmiddel toevoegen naar keuze.

          Iris Maier(Quote)  (Reageer)

        Beantwoorden
    2. Anonymous zegt

      1 oktober 2013 om 05:00

      Hoi je hebt in je recepten over een half blikje kokosmelk, ik woon in de VS en bij ons iz de inhoud misschien anders dan in Nederland , (weet niet of alle blikjes daar gelijke inhoud hebben, maar hier dus niet) Hoeveel ml kokosmelk gebruik je? Ook heb ik een vraag over de agave nectar, hier hoor ik steeds meer dat agave ook niet goed is en flink processed is, ze raden daarom rauwe coconut nectar aan inplaats voor recepten die vragen om honing of agave. wat is jou mening daarover?
      Marion

        Anonymous(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
    3. Anonymous zegt

      25 maart 2013 om 10:30

      Echt een heel leuk recept. Ik heb wel 1 probleem en dat is dat de chocomousse zo lopend blijft. Heb je een tip om hem dikker te krijgen? Zaterdag ga ik een grotere portie maken voor vrienden die op bezoek komen.

      Alvast bedankt

      Kathleen x

        Anonymous(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
    4. Spaarcentje/Wel en Wee zegt

      23 januari 2013 om 12:52

      heerlijk recept dit, ik maakte het al eerder. Vandaag hebben we iets te vieren dus is dit de toet van vanavond, met voor de mannen er nog een klein bolletje ijs erbij!

        Spaarcentje/Wel en Wee(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
    5. Anonymous zegt

      11 januari 2013 om 21:19

      Hoi,

      Toch kleine opmerking, in de titel staar er dat het suikervrije chocomousse is.. Maar in de pure chocolade die u gebruikt zit toch zowizo suiker? Gewoon een kleine bedenking πŸ˜‰

        Anonymous(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
      • Anonymous zegt

        2 januari 2014 om 09:16

        neen hoor, tegenwoordig koop je makkelijk steviachocolade!!

          Anonymous(Quote)  (Reageer)

        Beantwoorden
    6. Sandra Maakt! zegt

      4 april 2012 om 18:04

      Ik heb de mousse al een paar keer gemaakt ( het is echt lekker!) en nu opperde mijn zoon de laatste keer dat we het aten dat het als het bevroren was het misschien wel op chocolade ijs zou lijken. Ik vond dat eigenlijk wel een slim idee, dus de volgende portie gaat nu eerst de vriezer in ipv de koelkast.

        Sandra Maakt!(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
    7. Corina zegt

      14 maart 2012 om 14:35

      Vandaag de mousse geprobeerd – super lekker! een gewoon Verkade reepje (fair trade) weegt 80 gram, had ik bekeken in de winkel, ik had de grote reep in huis, maar wel 80 aangehouden, dat was misschien wat weinig, maar smaken doet het in elk geval!

        Corina(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
    8. la merlette blanche zegt

      4 december 2011 om 18:55

      Hallo! Even een update: dit recept is gevaarlijk! Het is zooooo snel even tussendoor gemaakt… en ’t werkt verslavend πŸ˜‰ Haha, ja, ik ben hélemaal fan! Héél erg bedankt dus! Ik heb trouwens gewoon gelijke hoeveelheden chocolade en kokosmelk gebruikt – perfect!

        la merlette blanche(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
    9. Heleen Quantrill zegt

      27 november 2011 om 18:35

      Ik heb het idd wel eens met avocado gemaakt. Maar dat doe ik eigenlijk alleen maar in de zomer. Weet eigenlijk niet waarom. Dan maak ik wel meer toetjes met avocado. Een mango erdoor pureren is ook erg lekker!

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
    10. NatuurlijkZuinig zegt

      27 november 2011 om 18:34

      Maak jij dit ook wel eens met avocado?
      Dan hoef je het alleen maar te koelen.
      Heerlijk.
      Gr,
      Julia

        NatuurlijkZuinig(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
    11. Heleen Quantrill zegt

      22 november 2011 om 22:15

      Wow, 3 euro per kilo? Jaloers! Daar kunnen mijn reepjes idd niet aan tippen! Veel plezier met uitvogelen en laat even weten hoe het gegaan is voor je! Ik denk dat een half blikje neerkomt op ruim 100ml. Een blik bevat meestal een kwart liter.

      Succes!

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
    12. la merlette blanche zegt

      22 november 2011 om 16:39

      Mijn biologische chocolade komt rechtstreeks van de fabriek waar mijn stiefvader werkt, ik ga dus nog maar zelden chocolade kopen in de winkel πŸ™‚ En ik betaal 3 euro voor een kilo πŸ˜‰

      Bedankt voor de hulp, hiermee kan ik aan de slag gaan! (alleen nog opzoeken hoeveel ml er in een blikje zit, want blik komt hier ook zelden in huis)

        la merlette blanche(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
    13. Heleen Quantrill zegt

      21 november 2011 om 22:08

      Een reep chocola… nou ehm… joh… zo een als je bij de winkel haalt, 125 gram ofzo? Van Swiss chocolate of hele pure chocola van Lindt, ook een goeie. Ik sta er eigenlijk nooit zo bij stil dat er ook nog andere mogelijkheden zijn! πŸ˜‰ Daar komt bij dat ik zo min mogelijk online bestel of van ver weg wil halen. En de chocodrops die ik bij de Jumbo zie, vind ik veel te duur. Drie euro voor het zelfde gewicht als een flinke reep, maar dat is een persoonlijke overweging uiteraard.

      Ik hoop dat je hier wat aan hebt! Ben wat duf, dus dan ben ik niet altijd helder… precies…

      Groetjes!

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
    14. Heleen Quantrill zegt

      21 november 2011 om 18:34

      Als ik het over vanille extract heb, refereer ik steeds naar mijn eigen huisgemaakte vanille extract. Een vanille peul in wodka en dat lekker een week op een donkere plek laten staan. Meestal link ik naar die post, deze keer vergeten… Zul je altijd zien! πŸ˜‰

      En wat jij bedoelt, is niet extract, maar essence en dat is inderdaad chemische rommel, niet kopen.

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
    15. la merlette blanche zegt

      21 november 2011 om 19:05

      Ooooh, dit komt absoluut zo snel mogelijk op mijn weekmenu! Maar een vraagje: hoeveel weegt een reep chocola ongeveer? Want ik gebruik altijd ‘chocoladedruppeltjes’ en ik heb er geen idee van hoeveel de gemiddelde reep chocolade weegt πŸ˜‰

        la merlette blanche(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
    16. Spaarcentje zegt

      21 november 2011 om 18:09

      Wat ik me afvraag nu ik zie dat jij vanilleextract gebruikt: dat is toch ook niet echt gezond? Heeft nog weinig met vanille te maken volgens mij? Of ben ik verkeerd geïnformeerd?

        Spaarcentje(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden

    Laat een reactie achter Antwoord annuleren

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Rating recept




     

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Hier vind je me ook…

    • E-mailadres
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

    Welkom!

    Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

    Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

    Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
    Lees meer…

    Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

    Copyright © 2021 Β· Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework Β· WordPress Β· Log in

    Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.