• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

ChoccyWoccyDooda

25 januari 2012 geschreven door Heleen Quantrill 22 Reacties

Nee, dit is niet het toetje van gisteravond, dit is ook niet de 10-uur snack voordat ik naar bed ga. Nee, de oplettende lezers onder jullie zullen gezien hebben dat dit hoogstwaarschijnlijk ochtendlicht is in welke deze foto gemaakt is. Dit, lieve mensen, is mijn ontbijt! Het is zoet en romig, suikervrij en tjokvol anti-oxidanten! En zo dik dat ik het met een lepel moet eten.

Zo maak je het:
1 rijpe banaan
1/2 blikje kokosmelk
2 tl rauwe cacaopoeder
Evt. een beetje water als het wel erg dik is
Staafmixer

  • Doe alle ingrediënten in een hoge kom en leef je uit met de staafmixer. 
  • Klaar!
Hier kan ik de hele ochtend mee toe, zozeer vult het. Beats de boterham iedere keer weer, hoor! 😉
Hele fijne dag en wat vinden jullie van mijn nieuwe kiddie-proof tafelkleed? 
En ik word net opgebeld door mijn moepien dat ze me op komt halen om lekker even te winkelen in Emmeloord. Vandaag heb ik geen auto, en zij moet er voor omrijden. Hoe lief is dat? Deze dag kan niet meer stuk, mensen!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Echt lekkere koffie, met kokosmelk en rauwe honingEcht lekkere koffie, met kokosmelk en rauwe honing
  • 10 Manieren om je Huis te Verfrissen10 Manieren om je Huis te Verfrissen
  • Gezondheidsvoordelen van Gefermenteerd VoedselGezondheidsvoordelen van Gefermenteerd Voedsel
  • Eet Goed Voel je Goed ‘Blog-Hop’Eet Goed Voel je Goed ‘Blog-Hop’
  • Paleo WafelsPaleo Wafels
Bijgewerkt op 11/05/14

Categorie: Desserts, Drankjes, Recepten

Reacties

  1. Suikervrij zegt

    1 oktober 2015 om 10:31

    Heerlijk! Ik heb voor mijn jongste een druppel stevia er in gedaan, maar zelf zonder. En wat ook heerlijk is wat kokossnippers er op doen. Dank.

      Suikervrij(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Thomas VP zegt

      4 oktober 2019 om 11:05

      Dit vind ik zo mooi!

        Thomas VP(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  2. Bibiane Schoofs zegt

    6 december 2013 om 09:39

    Kan je de banaan vervangen voor iets anders?

      Bibiane Schoofs(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Thomas zegt

      4 oktober 2019 om 11:06

      Kappen nou, niet haten!

        Thomas(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  3. Alieke Speelman zegt

    25 september 2013 om 20:36

    Kan je in plaats van rauwe cacao ook gewone cacao gebruiken?

      Alieke Speelman(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  4. jenlon zegt

    24 juni 2013 om 17:42

    Net ontdekt en gemaakt en lekkerrrr! Maar reuze vloeibaar, komt vast ook door de kleinere banaan (75 gram). Het is de eerste keer dat ik rauwe chocoladepoeder gebruikt maar ik vind het eigenlijk helemaal niet zo anders smaken of ruiken. Ik heb die van Mattisson.

      jenlon(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • jenlon zegt

      24 juni 2013 om 17:45

      This comment has been removed by the author.

        jenlon(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  5. Natasja zegt

    25 maart 2013 om 09:26

    zo’n zin in chcolade dus dacht maak je choccywoccydooda, had nog net een beetje kokosmelk staan. Wat gebeurd er…. de messen in de blender zaten niet goed het liep er zo aan de onderkant uit……
    Dus nu een variatie, heb ipv kokosmelk amandelmelk gebruikt en dit werkt ook 😉

      Natasja(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  6. Mieke zegt

    22 maart 2013 om 08:07

    Hoi Heleen,
    Je ChoccyWoccyDooda made my day. Erg slecht geslapen vannacht en dan vrolijkt de ChoccyWoccaDooda mij helemaal op! Ik heb het in een beker gegoten voor op mijn werk, maar het restje dat niet meer in de beker pastte heb ik door mijn havermoutpap van vanochtend geroerd. Oei, dat was lekker. 🙂

      Mieke(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  7. Anonymous zegt

    1 mei 2012 om 12:57

    Hmm, heb het ook gemaakt, smaakte erg goed! Alleen die van mij was drinkbaar en niet eetbaar met een lepel?

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  8. Mieke. zegt

    5 april 2012 om 12:32

    Misschien kan dit ook gemaakt worden met bevroren banaan? Dan heb je ijs!

      Mieke.(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Kim zegt

      13 september 2012 om 06:59

      Precies wat ik ook dacht haha. Lijkt me erg lekker!

        Kim(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
      • Senne Van Looy zegt

        4 oktober 2019 om 11:08

        Hahahaha Gerta toch je bent me er eentje.

          Senne Van Looy(Quote)  (Reageer)

        Beantwoorden
  9. Anonymous zegt

    21 maart 2012 om 14:39

    Hier ben ik ook wel benieuwd naar. Hoeveel ml. kokosmelk heb je voor dit recept gebruikt? Ik heb hier een blikje van 400 ml. kokosmelk staan… Een half blikje is dan misschien wat te veel?

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      21 maart 2012 om 16:06

      200 ml is inderdaad wat je hiervoor kan gebruiken.

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  10. Anonymous zegt

    31 januari 2012 om 09:51

    Gebruik je een groot blik kokos of een klein blikje? We gaan het dan uitproberen. Bedankt voor de leuke recepten. Gr. Eva

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  11. Heleen Quantrill zegt

    26 januari 2012 om 19:29

    Hey Petroucka,

    Wat leuk om te horen! Ik ben zelf ook heel blij met de dadelsnoepjes, een redder in moeilijke momenten! En het vult ook best, dus met een kop koffie heb je zo het gevoel weer toe te kunnen een tijdje!

      Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  12. Petrouchka zegt

    26 januari 2012 om 17:31

    Toen ik het hier vroeg kreeg ik de opmerking ..wij doen niet aan RawFood …dus idd leve internet!
    Ik ga het morgen ochtend uitproberen .
    Hab vandaag jouw dadel-kokos-snoepjes gemaakt …en gesmuld ! Eenvoudig te maken en echt heerlijk ..

      Petrouchka(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  13. Heleen Quantrill zegt

    26 januari 2012 om 07:48

    Ik haal rauwe cacao gewoon bij de natuurvoedingswinkel, je kan het ook bij http://www.mattisson.nl bestellen vanaf 31 januari. Die hebben een webshop met allerlei superfoods en daar staan alle vormen van rauwe cacao en cacaoboter ook tussen.

      Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  14. Floriene zegt

    26 januari 2012 om 07:45

    Het ziet er heel aantrekkelijk uit, dus ik ga het zeker eens proberen.

      Floriene(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  15. Carin zegt

    25 januari 2012 om 17:52

    Daar word je wel Happy van ja! Wat is jouw adresje voor rauwe cacao?

      Carin(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  16. Corina zegt

    25 januari 2012 om 14:52

    Dank je wel voor dit recept, ik heb het vandaag gelijk uitgeprobeerd, het smaakt verrassend en vult inderdaad heel goed.

      Corina(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.