• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Chai Masala Thee – Lactosevrij

geschreven door Heleen Quantrill 8 Reacties

Masala Chai: Gekruide Thee. Zwarte thee met melk, gekookt met verschillende specerijen, suiker en melk. Chai betekent dus ’thee’ en niet ‘gekruid’. Ik moet daarom ook erg lachen om ‘chai thee’. In feite zeg je dus ’thee thee’. 😉

Deze thee is een heerlijk alternatief voor het kopje koffie of thee na de maaltijd of ’s ochtends als het koud en grijs is buiten. Ik drink zelf graag koffie, thee doet het niet echt voor mij, maar deze warme, kruidige drank ga ik zeker veel vaker maken! Ik miste mijn koffie totaal niet toen ik dit gemaakt had in grote hoeveelheden! Dus probeer het eens uit en laat je verrassen door de krachtige smaak. Heel wat anders dan de kinderachtige Smooth Chai van Pickwick, dat kan ik je garanderen 😉

Chai Masala Thee – Lactosevrij

8 porties

1 liter water
1 liter kokosmelk
2 eetlepels kokosolie
8 zakjes thee, zwarte thee of kruidenthee
6 kaneelstokjes
8 dunne plakjes verse gember
8 – 10 kruidnagels
2 kardemompeulen (optioneel, maar erg lekker)
1 tl vanille extract
2 tl kokosbloesemsuiker of gedroogde steviablaadjes als je die hebt
Optioneel: 1 el kamillebloemen en 1 tl gedroogde venkelzaadjes

  1. Doe allereerst de losse kruiden en specerijen in een theezakje of stukje kaasdoek dat je dichtknoopt. Werkt veel handiger!
  2. Neem een ruime pan en doe hier alle ingrediënten in.
  3. Breng aan de kook en zet de pan daarna op je kleinste pitje en draai dit zo laag mogelijk.
  4. Laat de Chai 2 tot 2,5 uur heel zacht koken om zo de smaak van de specerijen zoveel mogelijk aan te nemen.
  5. Als de Chai klaar is, schenk je het door een zeef over in een schone pan.
  6. Serveer direct gewoon zo of met een flinke hoeveelheid echte slagroom of een eetlepel dikke kokosroom (het vaste gedeelte uit een blikje kokosmelk). Koud ook erg lekker met wat ijsblokjes!

Tip: Laat deze thee afkoelen en doe hem in een ijsmachine voor heerlijke, kruidige ijs!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Ibis Hotel Challenge – Gewonnen!Ibis Hotel Challenge – Gewonnen!
  • Hoe neem je Voedingssupplementen in?Hoe neem je Voedingssupplementen in?
  • Geroosterde Bloemkoolsoep met ParanotenGeroosterde Bloemkoolsoep met Paranoten
  • Gezonde Kindertraktaties zonder Moeite en RommelGezonde Kindertraktaties zonder Moeite en Rommel
  • Glutenvrije Kruidnoten Recept – Ook Lactosevrij!Glutenvrije Kruidnoten Recept – Ook Lactosevrij!
Bijgewerkt op 7/02/16

Categorie: Drankjes, Recepten Tags: Chai Masala Thee - Lactosevrij

Reacties

  1. Anneleentje zegt

    om

    Oeh lekker recept! Wil ik al een tijdje maken, en jouw recept is net even anders dan met een standaard mix of zakje, leuk!

    Beantwoorden
  2. Anonymous zegt

    om

    goed recept !
    Ik koop weleens de losse ‘classic chai van yogi’ thee. Komt een beetje op hetzelfde neer qua ingrediënten.
    Vooral ook lekker als je eens verkouden bent.

    Beantwoorden
  3. Anonymous zegt

    om

    Lijkt me wel lekker voor de koudere dagen die komen gaan.
    Ik maak dan eerst wel de helft. Want volgens mij ben ik de enigste die het zal drinken.
    Maar ja, wie weet valt het toch goed in de smaak bij de rest van de gezinsleden.
    groet, Sabine

    Beantwoorden
  4. annie laumen zegt

    om

    Ik heb een tijdje terug Green Chai thee gekocht in een thee-koffie winkel
    Ik vind hem heerlijk maar manlief vind hem jakkie
    Grt Annie

    Beantwoorden
  5. Anonymous zegt

    om

    Leuk weetje:

    In het Hebreeuws betekent het woord CHAI : leven.

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Heel erg leuk, dankjewel voor het delen!

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. Thee Winactie i.s.m. Natuurvoordeel | Eet Goed Voel je Goed schreef:
    om

    […] dochter Marjanne heeft de ‘fancy theetjes’ ontdekt. Chai Latte en Golden Milk zijn he-le-maal hot op dit moment. Maar ze is een tiener en geeft de voorkeur aan […]

    Beantwoorden
  2. Warme, Kruidige Appelcider Recept uit de Slowcooker! schreef:
    om

    […] feestelijk! Glühwein is daar de bekendste van, maar warme chocolademelk met kaneel of kruidige Chai Masala passen ook uitstekend bij het koude weer en de donkere dagen. En nu wil ik aan dat rijtje graag […]

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in