• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Chai Masala Thee – Lactosevrij

14 november 2013 geschreven door Heleen Quantrill 6 Comments

Masala Chai: Gekruide Thee. Zwarte thee met melk, gekookt met verschillende specerijen, suiker en melk. Chai betekent dus ‘thee’ en niet ‘gekruid’. Ik moet daarom ook erg lachen om ‘chai thee’. In feite zeg je dus ‘thee thee’. 😉

Deze thee is een heerlijk alternatief voor het kopje koffie of thee na de maaltijd of ’s ochtends als het koud en grijs is buiten. Ik drink zelf graag koffie, thee doet het niet echt voor mij, maar deze warme, kruidige drank ga ik zeker veel vaker maken! Ik miste mijn koffie totaal niet toen ik dit gemaakt had in grote hoeveelheden! Dus probeer het eens uit en laat je verrassen door de krachtige smaak. Heel wat anders dan de kinderachtige Smooth Chai van Pickwick, dat kan ik je garanderen 😉

Chai Masala Thee – Lactosevrij

8 porties

1 liter water
1 liter kokosmelk
2 eetlepels kokosolie
8 zakjes thee, zwarte thee of kruidenthee
6 kaneelstokjes
8 dunne plakjes verse gember
8 – 10 kruidnagels
2 kardemompeulen (optioneel, maar erg lekker)
1 tl vanille extract
2 tl kokosbloesemsuiker of gedroogde steviablaadjes als je die hebt
Optioneel: 1 el kamillebloemen en 1 tl gedroogde venkelzaadjes

  1. Doe allereerst de losse kruiden en specerijen in een theezakje of stukje kaasdoek dat je dichtknoopt. Werkt veel handiger!
  2. Neem een ruime pan en doe hier alle ingrediënten in.
  3. Breng aan de kook en zet de pan daarna op je kleinste pitje en draai dit zo laag mogelijk.
  4. Laat de Chai 2 tot 2,5 uur heel zacht koken om zo de smaak van de specerijen zoveel mogelijk aan te nemen.
  5. Als de Chai klaar is, schenk je het door een zeef over in een schone pan.
  6. Serveer direct gewoon zo of met een flinke hoeveelheid echte slagroom of een eetlepel dikke kokosroom (het vaste gedeelte uit een blikje kokosmelk). Koud ook erg lekker met wat ijsblokjes!

Tip: Laat deze thee afkoelen en doe hem in een ijsmachine voor heerlijke, kruidige ijs!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Chai Masala (gekruide thee) – LactosevrijChai Masala (gekruide thee) – Lactosevrij
  • Avocado SmoothiesAvocado Smoothies
  • Zelfgemaakte Baileys – VeganZelfgemaakte Baileys – Vegan
  • Bulletproof KoffieBulletproof Koffie
  • Kruidige IJsthee makenKruidige IJsthee maken
Bijgewerkt op 7/02/16

Filed Under: Drankjes, Recepten Tagged With: Chai Masala Thee - Lactosevrij

Reacties

  1. Anneleentje zegt

    15 november 2013 at 20:47

    Oeh lekker recept! Wil ik al een tijdje maken, en jouw recept is net even anders dan met een standaard mix of zakje, leuk!

      Anneleentje(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  2. Anonymous zegt

    14 november 2013 at 13:18

    goed recept !
    Ik koop weleens de losse ‘classic chai van yogi’ thee. Komt een beetje op hetzelfde neer qua ingrediënten.
    Vooral ook lekker als je eens verkouden bent.

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  3. Anonymous zegt

    14 november 2013 at 13:14

    Lijkt me wel lekker voor de koudere dagen die komen gaan.
    Ik maak dan eerst wel de helft. Want volgens mij ben ik de enigste die het zal drinken.
    Maar ja, wie weet valt het toch goed in de smaak bij de rest van de gezinsleden.
    groet, Sabine

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  4. annie laumen zegt

    14 november 2013 at 14:03

    Ik heb een tijdje terug Green Chai thee gekocht in een thee-koffie winkel
    Ik vind hem heerlijk maar manlief vind hem jakkie
    Grt Annie

      annie laumen(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  5. Anonymous zegt

    14 november 2013 at 09:37

    Leuk weetje:

    In het Hebreeuws betekent het woord CHAI : leven.

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      14 november 2013 at 16:19

      Heel erg leuk, dankjewel voor het delen!

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

greenpan banner kortingscode

Partners

Copyright © 2019 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2019 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

This site uses cookies: Find out more.