• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Amandelmeel Pruimentaart – Glutenvrij

geschreven door Heleen Quantrill 14 Reacties

Het is pruimentijd! Als je ze niet wil plukken, hoeft niet, ze vallen vanzelf uit de boom. En wat zijn ze lekker. Net kleine appeltjes, alleen dan zoeter en sappiger en frisser en lekkerder en… Nou ja, jullie snappen me wel. Nadat ik vorige week door een juf van school benaderd werd met de vraag of ik wilde komen plukken bij hun op het erf, moest ik gaan beslissen wat ik met al die pruimen zou gaan doen. Want ja, als je ergens gaat plukken, kom je altijd met veel meer thuis dan dat je gepland had!

Eén van de dingen die ik wilde maken, was pruimentaart. Eentje voor onszelf en eentje voor de juffen. Voor wat hoort wat, immers? En gebruik makend van het Amandelmeel Biscuitdeeg, maakte ik deze heerlijke nazomertaart. Wederom glutenvrij en minimaal toegevoegd zoet. Perfect!

Amandelmeel Pruimentaart – Glutenvrij

12 porties

1 recept Amandelmeel Biscuitdeeg
5 – 6 pruimen, ontpit en in parten gesneden
Amandelschaafsel

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (elektrisch).
  2. Maak het beslag voor het biscuitdeeg zoals aangegeven wordt op het recept.
  3. Voordat je het in de oven doet, stort je het beslag in een taartvorm van ongeveer 24 cm doorsnee.
  4. Verdeel de pruimen parten in een mooi patroon op het beslag.
  5. Bestrooi het geheel met amandelschaafsel en zet in de oven.
  6. Bak de taart in 50 – 60 minuten gaar.
  7. Laat minstens 30 minuten afkoelen voordat je de taart uit de vorm haalt.
  8. Serveer met creme fraiche, slagroom of gewoon zo 😉

Optioneel: Roer 1 tl citroenrasp door het beslag voor een extra ‘kick’. De rasp versterkt het zure van de pruimen, dus als je daar erg van houdt, moet je deze combi zeker proberen!

© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Suiker, hoeveel eten we er eigenlijk van?Suiker, hoeveel eten we er eigenlijk van?
  • Graskaas of Meikaas – Wat is het en is het Gezond?Graskaas of Meikaas – Wat is het en is het Gezond?
  • Kans maken op een Bon van Bol om Jouw toch al Uitpuilende Kookboekenkast aan te VullenKans maken op een Bon van Bol om Jouw toch al Uitpuilende Kookboekenkast aan te Vullen
  • Samen in de Keuken – Kids en KokenSamen in de Keuken – Kids en Koken
  • 8 Natuurlijke Remedies bij Buikpijn8 Natuurlijke Remedies bij Buikpijn
Bijgewerkt op 11/03/15

Categorie: Desserts, Recepten Tags: Amandelmeel Pruimentaart - Glutenvrij

Reacties

  1. Corine zegt

    om

    Heleen Quantrill,

    Dank je! Ik ga het proberen. Heb appels van eigen boom.

    Beantwoorden
  2. Corine zegt

    om

    Goed gelukt en erg lekker!
    Heb je misschien ook ervaring met andere fruitsoorten die meegebakken kunnen worden?

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Yay! Mijn ervaring is dat elke harde fruitsoort hier heel goed in werkt. Peren, appels, perziken en zelfs ananas gaan allemaal prima. Dus keuze genoeg 😉

      Groetjes!

      Beantwoorden
  3. M. zegt

    om

    Goedemorgen.

    Ik wil deze taart gaan maken, maar heb een heteluchtoven.
    Op welke temperatuur moet ik dan bakken?
    Ik heb geen idee of en hoeveel verschil het maakt met het bakken.

    Bedankt voor uw reactie.

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Probeer de baktijd eerst iets korter te doen. Als ik het me goed herinner is een elektrische oven trager in bakken dan een heteluchtoven. Dus als iets een half uur in de oven moet, check in uw geval na 20 minuten al of het gaar is.

      Groeten,
      Heleen

      Beantwoorden
  4. Hilde Beckers zegt

    om

    kun je het ook maken met geweekte droge pruimen?
    De pruimen die je nu kunt krijgen zijn niet echt geschikt denk ik?

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Met gedroogde pruimen wordt de smaak en structuur van de cake wel anders, omdat verse pruimen ook vocht inbrengen. Pruimen die je nu kunt krijgen smaken nog niet echt geweldig, maar je zou het wel kunnen proberen omdat ze door het bakken wel lekker zacht worden.

      Groetjes!

      Beantwoorden
  5. Henriet zegt

    om

    Vandaag gemaakt, goed gelukt en erg lekker! Ga ‘m vaker maken, ook eens met ander fruit!

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Super! Het is inderdaad erg makkelijk om hiermee te variëren. Veel succes alvast!

      Groetjes
      Heleen

      Beantwoorden
  6. Ceetje zegt

    om

    Geproefd en hij is verrukkelijk! En hij is gemakkelijk te maken; super dank je wel voor dit recept!

    Beantwoorden
  7. Ceetje zegt

    om

    Hij staat nu in de oven; ik ben benieuwd…..

    Beantwoorden
  8. Jolanda zegt

    om

    Helaas heb ik geen pruimenboom in mijn tuin. En groeien ze hier ook nergens in de buurt. Wel heel veel bramen. Ben al druk aan het plukken geweest. Wachtte ook met smart voor een heerlijk recept. Weet iemand een bramenijs recept bij voorkeur zuivel en suikervrij?

    Beantwoorden
  9. ikkenormaal zegt

    om

    Dit weekend ga ik (toevallig hoor) op bezoek bij een tante met een pruimboom.Als ik er wat mee krijg ga ik deze taart proberen te bakken.

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Kruidige Pruimenchutney met Rozemarijn, Piment & Kaneel schreef:
    om

    […] ja, wat doe je vervolgens met die pruimen? Al eerder maakte ik een heerlijke pruimentaart met amandelmeel. De combinatie van die twee is klassiek en werkt erg goed. Heb je pruimen? Maak dan ook vooral die […]

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in