• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Amandelmeel Appelcake

geschreven door Heleen Quantrill 11 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Amandelmeel Appelcake

O, genieten jullie ook zo van de herfst? Gisteren heerlijk buiten gewandeld in de mist, ‘ s ochtends. Al die spinnenwebben met dikke dauwdruppels en die goudkleurige gloed die over de bomen glijd. Prachtig! Onze appelboom begint ook aardig te kleuren en langzaamaan plukken we steeds meer appels. Eigenlijk zijn ze te zuur om zo te eten, dus maak ik er meteen moes van die ik invries, maar ze zijn ook erg lekker in cake. De zure smaak wordt door het bakken iets milder namelijk en in combinatie met kaneel en kruidnagel is het erg lekker.

Dit is echt een dump-en-bak-cake. Ik heb hem gisteravond gemaakt en zag op de klok dat Great British Bake Off eigenlijk al begonnen was. De oven stond gelukkig al aan, maar ik heb letterlijk alle ingrediënten tegelijk in een kom gedaan, even goed omgeroerd en in een bakblik gestort. 45 minuten later was de cake gaar. Niks geen moeilijk gedoe met zeven, opkloppen of absorberen, gewoon roeren en bakken!

Amandelmeel Appelcake

Omdat er maar weinig toegevoegde suiker in deze cake zit, is hij ook erg lekker als ontbijt. Het amandelmeel zorgt dat hij goed vult en vanwege de appelstukjes, hoef je er niet veel extra mee te doen. En zoals eigenlijk met alle baksels van amandelmeel, is het de volgende dag nog lekkerder. Vaak is de textuur dan iets steviger geworden omdat het goed is afgekoeld, en hebben de smaken de kans gekregen om er goed in te trekken.

Amandelmeel Appelcake

Wat ook erg lekker is, is om in plaats van alleen kaneel, een eetlepel speculaaskruiden toe te voegen. Als je er dan een soort van plaatkoek van maakt, door het beslag in een ruime, vierkante bakvorm te schenken, in plaats van in een cakeblik, kun je er mooie stukken van snijden die dus wat steviger en compacter zijn. Het is maar een idee!

Amandelmeel Appelcake

Amandelmeel Appelcake

Heleen Quantrill
Heerlijke amandelmeel appelcake. Snel te bereiden en is de volgende dag nog lekkerder!
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
Gang Koek en Gebak
Porties 12

Ingrediënten
  

  • 300 gram amandelmeel
  • ½ tl zeezout
  • 1 tl bicarbonaat
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl gemalen kruidnagel
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 3 el gesmolten kokosolie
  • 2 eieren
  • 2 el yoghurt karnemelk of 1 el appelcider azijn
  • 2 appels geschild, klokhuis verwijderd en in stukjes gesneden

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe eerst de droge ingrediënten in een kom en roer het even door zodat er geen klontjes in zitten.
  • Voeg vervolgens de natte ingrediënten toe en roer goed door.
  • Appeltjes er bij en roer nog even om.
  • Stort het beslag in een ingevet cakeblik.
  • Bak de cake in 45 minuten gaar.
  • Draai de oven uit en laat de cake nog 15 minuten in de oven staan.
  • Eet smakelijk!

Notities

Door de cake nog even in de oven te laten staan wanneer je hem uitgezet hebt, kan de cake nagaren zonder dat hij bakt. Ik doe dit steeds met amandelmeel baksels en krijg er erg mooie resultaten mee.

 

Ook leuk om te lezen!

  • Zomers Recept: Aardbei-Rabarbercake GlutenvrijZomers Recept: Aardbei-Rabarbercake Glutenvrij
  • Vegan Walnoot Brownies (makkelijk, smeuïg & fudgy)Vegan Walnoot Brownies (makkelijk, smeuïg & fudgy)
  • Glutenvrij Ovengebakken ‘KFC’ Kip ReceptGlutenvrij Ovengebakken ‘KFC’ Kip Recept
  • Glutenvrije Rozijnenkoekjes Recept –Glutenvrije Rozijnenkoekjes Recept –
  • Gastrecept: Koolhydraatarme PizzaGastrecept: Koolhydraatarme Pizza
Bijgewerkt op 14/07/20

Categorie: Koek en gebak, Recepten Tags: amandelmeel

Reacties

  1. Megan zegt

    om

    Met maar 3 el kokosolie, 2 eieren en 2 el yoghurt als natte ingrediënten op 300 gr. meel kreeg ik een deegbal i.p.v. een cakebeslag. Ik vroeg me daarom af of die hoeveelheden wel kloppen?
    Heb er uiteindelijk wat meer yoghurt doorgedaan zodat ik enigszins een beslag kreeg waar ik de appel doorheen kon roeren. Ondanks dat het nog steeds een compacte massa was, is de cake goed gelukt en smaakt hij heerlijk.

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Hoi Megan,

      Fijn dat je ‘m lekker vond! Heb je amandelmeel gebruikt? De hoeveelheden kloppen namelijk wel. Als je een ander meel gebruikt, zal het inderdaad erg compact worden, maar omdat amandelmeel van zichzelf wat vetter is, kom je hiermee weg 😉

      Groetjes,
      Heleen

      Beantwoorden
      • Megan zegt

        om

        Ik heb 150 gr. amandelmeel en 150 gr. speltmeel gebruikt dus dan heeft het daaraan gelegen.

        Beantwoorden
        • Heleen Quantrill zegt

          om

          Waarschijnlijk wel. Dit kun je een volgende keer ook goed, hoor, maar dan roer je er nog wat melk door tot het een cakebeslag consistentie heeft.

          Groetjes!

          Beantwoorden
  2. Anja zegt

    om

    Er staat nu iets in de oven………. ben erg benieuwd hoe het zal smaken!

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      En? Hoe vond je m?

      Beantwoorden
      • Anja zegt

        om

        Lekkerrrrrrr, had er een handje gehakte ongebrande noten door gedaan en een lepel cacao nibs. Hier kan je dus weer heerlijk mee variëren. Je gebruikt jouw basisrecept en daarna een beetje ‘van mij’ en dan heb je elke keer net even anders een lekker verantwoord stukje cake/taart! Bedankt!

        Beantwoorden
  3. Betsy van Hoof zegt

    om

    Ziet er heerlijk uit. Kan ik ook wijnsteenbakpoeder gebruiken in plaats van natriumbicarbonaat?

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Jazeker! En je hoeft dan niet per se de yoghurt of appelcider azijn te gebruiken.

      Beantwoorden
  4. Mieke zegt

    om

    Het lijkt op de foto wel gevulde speculaas.
    Misschien is het ook wel lekker met speculaas kruiden!

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Ha! Dat was het eerste wat m’n moeder zei toen ik het vanmorgen meenam naar haar. En ja, met speculaaskruiden zal het ook heerlijk zijn!

      Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in