• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Aardbeienjam zonder suiker – Paleo&Vegan

14 juni 2013 geschreven door Heleen Quantrill 12 Comments

Aardbeienjam zonder suiker

Het seizoen van overdaad komt er weer aan! Nog even en je komt om in de aardbeien, kersen en ander mooi rood fruit. Het meeste verdwijnt hier direct in diverse (kinder-) monden, maar af en toe is het lekker om er iets anders mee te doen. Deze aardbeienjam bevat geen suiker en geen gelatine, maar is toch heerlijk zoet en stevig zoals je dat van jam gewend bent.

De truc met deze jam is om fruit uit te kiezen dat van nature al lekker zoet is. Zure kas-aardbeien zullen dus geen succes opleveren. Wat ook goed werkt, is bevroren rood fruit. Dus als je vorig jaar helemaal los bent gegaan tijdens het bramenplukken en een deel hebt ingevroren, kun je daar nu ook mooie jam van maken.

Aardbeienjam zonder suiker

Aardbeienjam zonder suiker

400 ml

2 doosjes aardbeien
2 el chiazaadjes
1 el vanille extract
Snufje zout
Optioneel: rasp van 1/2 biologische citroen

  1. Doe de aardbeien in een steelpannetje en breng aan de kook.
  2. Draai het vuur laag en roer voorzichtig door.
  3. Zodra er wat sap vrij komt, voeg je de chiazaadjes toe.
  4. Laat nog 15 minuten pruttelen en voeg dan de vanille, het zout en eventueel de rasp toe.
  5. Druk met een vork wat fijn, of gebruik een staafmixer voor een nog fijnere structuur.
  6. Doe in een pot, draai de deksel stevig dicht en zet op de kop om af te koelen.
  7. Als het eenmaal afgekoeld is, hebben de chiazaadjes ervoor gezorgd dat de jam mooi stevig is.
  8. Bewaar ongeveer 1 week in de koelkast.

Tip: Vries in!
Tip 2: Erg lekker over ijs πŸ˜‰

Wil je meer heerlijke Paleo Recepten? Klik dan hier!

Ook leuk om te lezen!

  • Overrijp fruit? Maak Moes!Overrijp fruit? Maak Moes!
  • Bespaar op je Boodschappen Dag #4: Appels in de Keuken – GastblogBespaar op je Boodschappen Dag #4: Appels in de Keuken – Gastblog
  • Bespaar op je Boodschappen Dag #17: Bananen Walnoot IJsBespaar op je Boodschappen Dag #17: Bananen Walnoot IJs
  • Traktatie school – SuikervrijTraktatie school – Suikervrij
  • Paleo Noot en Fruit BroodPaleo Noot en Fruit Brood
Bijgewerkt op 30/06/16

Filed Under: Budget, Desserts, Recepten

Reacties

  1. Roel Eppink zegt

    18 april 2014 at 16:56

    Geen water als je de aardbeien opzet? *verward*

      Roel Eppink(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  2. Elly Geenjaar zegt

    24 juni 2013 at 11:31

    Hallo Heleen. ik heb op google gekeken en daar krijg je veel recepten die met marmello is gemaakt. Want als de jam maar 1 week houdbaar is dan begin ik niet aan de chiarazaadjes. Er komt nu zoveel van de tuin dat het niet aan te slepen is dus het blijft niet bij 1 potje jam.

      Elly Geenjaar(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  3. Anonymous zegt

    17 juni 2013 at 07:56

    Wat fijn, was al een tjd op zoek naar mogelijkheden om fruit ‘in te maken’, dank je!

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  4. Anonymous zegt

    15 juni 2013 at 15:41

    bedankt voor dit recept.ik heb vanmiddag een kilo kersen gekocht,die ik niet vers mag eten vanwege allergie.daarom heb ik ze gezoet met agavesiroop.Nu ben ik toch al geen suiker meer gewend,dus vind het prima smaken zo,ik heb er wel een eetlepel chizaad meer gedaan.vanwege de hoeveelheid,Ik heb nu 2 potten van 450 gr en nog wat over,fijn dat ik lees dat ik alsnog kn invriezen,want voor mi jalleen is het wat veel.
    Volgende keer ga ik de aarbeien proberen.
    gr leny

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  5. Iris zegt

    15 juni 2013 at 17:07

    O, super zo’n recept ga ik zeker een keer proberen als er flink wat aardbeien van mijn tuin komen! Ik pin ‘m ff:-)

      Iris(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  6. Minke Boxma zegt

    15 juni 2013 at 14:33

    Hoeveel aardbeien gaan er eigenlijk in een doosje? Ik heb ze in mijn tuin staan.

      Minke Boxma(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  7. Anonymous zegt

    15 juni 2013 at 09:49

    Lopende aanbiedingen zodat we allemaal weten waar we scherp kunnen inkopen bijvoorbeeld.

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  8. Sacha zegt

    14 juni 2013 at 08:27

    Heerlijk en ik heb hier nog een doos aardbeien staan. Ga meteen aan de slag.
    Hoeveel gram is jouw doosje aardbeien: 250 of 500 gram in verband met de chiazaden.

      Sacha(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  9. Anonymous zegt

    14 juni 2013 at 08:13

    hmmmm lekker lekker!
    Heleen is het misschien leuk een pagina met lopende aanbieding te doen? het forum is er niet meer zie ik? of is facebook de plek om te posten?

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Anonymous zegt

      14 juni 2013 at 08:44

      Als het kan hier, voor de niet Facebook’ers zoals ik πŸ™‚

        Anonymous(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      14 juni 2013 at 10:31

      Aan wat voor aanbiedingen zit je te denken?

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  10. Sofie zegt

    14 juni 2013 at 08:12

    Heerlijk! Dat staat ook op mijn to-try lijstje! Alleen kreeg ik vorige keer een tintelende tong van chia, dus ik probeer het misschien nog met iets anders…

      Sofie(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Ontvang een gratis e-boek

Partners

greenpan banner kortingscode

Tags

amandelmeel antioxidanten appel banaan budget chocola Chocolade citroen collageen courgette curry dadels eieren fermenteren geitenkaas gember give away glutenvrij groenten Havermout kaneel kangen water Kerst keuken kip knoflook kokos kokosmeel kokosmelk kokosolie kurkuma melkkefir muesli ontbijt pompoen probiotica quinoa rabarber salade smoothie soep spinazie walnoten winactie yoghurt

Copyright © 2019 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

This site uses cookies: Find out more.