• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Zelfgemaakte Paté

geschreven door Heleen Quantrill 3 Reacties

Voor mij is kerst niet compleet totdat er een heerlijke paté met cranberry saus geserveerd wordt. De combinatie van de leversmaak met het zoete van de cranberry’s heeft voor mij iets ultra-feestelijks! Dit jaar wil ik zelf paté maken om zo onnodige toevoegingen te omzeilen. Ik heb wat recepten bekeken en eigenlijk zijn ze allemaal even eenvoudig! De combinatie van boter en lever zorgt voor de typische paté structuur en de kruiderijen pas je aan aan je smaak.

Dit recept sprak mij het meest aan:

  • 220 gram boter
  • 1 ui, gesneden
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 450 gram kippenlevertjes
  • 1 el brandy (ik vervang deze door de goedkope whisky die ik van Echtgenoot voor dit doeleinde gekregen heb)
  • 1 tl mosterdpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 laurierblaadje ter garnering
  • Verse cranberry’s, ter garnering

Neem 110 gram boter en smelt deze in een zware pan. Fruit de ui tot deze zacht, maar nog niet bruin is. Voeg de knoflook en de levertjes toe en bak tot de levertjes gaar zijn. Voeg brandy of whisky en mosterdpoeder toe en breng verder op smaak met zout en peper.

Doe dit alles met 55 gram van de boter in een blender en maal tot er een fijne consistentie ontstaat. Stort dit in een cake vorm of soufflé vormpjes. Decoreer met laurierblaadje en/ of cranberries. Smelt de overige boter in een pannetje en schep het schuim er af. Giet dit over de paté en zet in de koelkast om te koelen en op te stijven.

Erg lekker dus met cranberry saus of chutney!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Foliumzuur of Folaat – Wat is het Verschil?Foliumzuur of Folaat – Wat is het Verschil?
  • Budget Week 6: Mag Elk Moment Koekjes, Gedroogd Fruit en NotenBudget Week 6: Mag Elk Moment Koekjes, Gedroogd Fruit en Noten
  • Grapefruit en Kaneel Vegan CheesecakeGrapefruit en Kaneel Vegan Cheesecake
  • Vijg en Vanille repen – VeganVijg en Vanille repen – Vegan
  • Werk aan je Weerstand deze WinterWerk aan je Weerstand deze Winter
Bijgewerkt op 27/08/15

Categorie: Recepten, Snacks

Reacties

  1. Anonymous zegt

    om

    Ik ben ook heel benieuwd! En hoelang bak je de levertjes ongeveer?
    Wat een fijne site trouwens, leuk om te lezen!
    Groetjes Mirte

    Beantwoorden
  2. Anonymous zegt

    om

    Hallo Heleen,

    Ik heb ein-de-lijk biologische kippenlevertjes kunnen bemachtigen bij okvlees.nl. Nu wil ik graag leverpaté maken. Ik kom in jouw blogs twee recepten tegen: bovenstaande (gebakken) en van 3 mei 2013 (gekookt). Wat kan ik het beste doen: gebakken of gekookte levers (heb dit nog nooit gegeten of klaargemaakt, griezel er stiekem wel een beetje van, maar omdat de kinderen hun foute smeerleverworst zo missen, wil ik het wel proberen). Heb je tips?
    Groet, José

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in