• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Slow Cooker Runder Goulash

geschreven door Heleen Quantrill 13 Reacties

Pittig, kruidig, tjokvol groente en hooglandervlees en toch verrassend licht. Deze goulash is een samenloop van ingrediënten en absoluut niet moeilijk om te maken. Ik kan er een heel verhaal van maken, maar eigenlijk wil ik nog maar één ding zeggen: Maken!


Oké, ik wil eigenlijk nog wel iets meer zeggen. Namelijk over het gemak van een slow cooker. Nadat mijn man voor me had uitgerekend dat als ik de slow cooker dagelijks 8 uur aan zou hebben, 365 dagen per jaar, ons dat EUR 52,- per jaar zou kosten, kon ik ietwat ontspannen met het oog op de kosten die dus reuze meevielen. Ik gebruik de slow cooker ongeveer 2 keer per week, ik kook dan direct een grote hoeveelheid waarvan we twee keer kunnen eten. Ik verwerk er altijd veel groenten en stukken vlees in die wat meer tijd nodig hebben. En sinds ik door heb dat je iets meer zout en peper moet gebruiken om het op smaak te brengen, is het iedere keer een succes! (Lees: de kinderen eten hun bord voor de verandering eens leeg)

Maar het gaat voor mij in dit geval niet alleen om de lekkere gerechten, maar ook om de tijd die het me bespaart. Ik maak namelijk alles klaar ’s ochtends als de kinderen naar school zijn en ik de ontbijtboel opruim. Ik ben er dan nog niet aan toe om te schrijven of iets dergelijks, dus eerst maar wat klusjes aanpakken. De slow cooker vullen kan daar dan één van zijn. Met het opruimen, wegzetten en herschikken heb ik genoeg gelegenheid om in nog geen tien minuten een zooitje groenten te snijden, een kruidenmengsel uit te kiezen en dit samen met vlees of kip in de pot te doen en aan te zetten.

Vervolgens maak ik een kop koffie, geniet ik van een keurig nette keuken en de wetenschap dat het avondeten klaar is.

Ik weet het, bijzonder hoog jaren ’50 gehalte… Maar mijn biologische ritme maakt het me erg moeilijk om om vijf uur ’s middags een volledige en voedzame maaltijd in elkaar te draaien. Het liefst zit ik dan met een glas wijn of een kop thee een boek te lezen, wat administratie te doen of moet ik grut ophalen of wegbrengen na het spelen. Combineer dit met een echtgenoot die twee keer per week vroeg wil eten en dan is de verwachting dat ik met veel plezier en inspiratie in de namiddag nog ga staan kokkerellen, erg onrealistisch.

Klusjes doen vind ik vervelend. Avondeten klaarmaken is daar eentje van. Dit is mijn oplossing voor dat euvel. Plus mijn huis ruikt de hele dag heerlijk! En ik kan gezellig doen als manlief chagrijnig thuiskomt. Iedereen wint 😉

Slow Cooker Runder Goulash

6 personen

400 gram runderpoulet of stooflappen in stukjes gesneden
1 rode paprika, zaadjes verwijderd, in stukken gesneden
1 rode peper, zonder zaadjes, fijn gesneden
2 uien, in ringen gesneden
1 blikje tomatenblokjes
200 ml runderbouillon (of andere bouillon, liefst zelf gemaakt of zonder MSG)
3 teentjes knoflook
1 winterwortel, in plakjes gesneden
2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
3 laurierblaadjes
2 tl paprikapoeder
1 el komijnzaadjes
2 tl karwijzaadjes
Zout en peper naar smaak
Olijfolie

Slow Cooker:

  1. Doe alle ingrediënten in een slowcooker en zet hem op ‘low’.
  2. Laat 6 – 8 uur pruttelen en serveer met rijst en salade.

Fornuis:

  1. Als je geen slowcooker hebt, doe dan alle ingrediënten in een ruime pan en breng aan de kook.
  2. Laat op het allerlaagste pitje (of gebruik een vlamverdeler) 2,5 uur pruttelen totdat de groenten en het vlees gaar zijn.
  3. Roer af en toe om.

Tip: Deze goulash is de volgende dag nog lekkerder. Om hem dan iets dikker te maken, kun je een geschilde aardappel mee laten garen.

© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • 10 Tips om Sneller in Slaap te Vallen10 Tips om Sneller in Slaap te Vallen
  • 6 gewoontes die je groentes minder voedzaam maken6 gewoontes die je groentes minder voedzaam maken
  • Bavette Rollade met Pesto en PancettaBavette Rollade met Pesto en Pancetta
  • 10 Voedingsmiddelen die je Heel Gelukkig maken10 Voedingsmiddelen die je Heel Gelukkig maken
  • Eet je Kast leeg Uitdaging: Week 4Eet je Kast leeg Uitdaging: Week 4
Bijgewerkt op 26/03/15

Categorie: Avondeten, Recepten Tags: Slow Cooker Runder Goulash

Reacties

  1. Nanda zegt

    om

    O, dit ga ik morgen maken. Ivm een aanstaande verhuizing moeten we de vriezer leeg eten en ik heb sinds kort een Crockpot. Ik weet dat ik morgen van hot naar her vlieg om allerlei kleine dingetjes af te handelen, dus dit is perfect!
    Ik ga een deel van de paprikapoeder vervangen door een snufje smoked paprika. Hmmmm, heb er nu al zin in!

    Ik zocht trouwens op slowcooker en goulash en kwam op jouw site. Wauw, wat een heerlijke informatie op allerlei gebieden!

    Beantwoorden
  2. Imkje zegt

    om

    Heb je goulash gemaakt in crocpot. Smaak was verrukkelijk maar er zat bij mij wel heeeel veel sap onder. Hoort dit zo?

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Dat kan inderdaad wel kloppen. Zeker als je geen meel gebruikt om te binden, kan er aardig wat vocht achterblijven. Vaak is dit trouwens wel erg lekker als basis voor jus de volgende dag!

      Groet
      Heleen

      Beantwoorden
  3. Anonymous zegt

    om

    Het was heerlijk. Het heeft 4 uur opgestaan en je kon het “naar binnen zuigen”. Niet voor 6 personen, wij hebben er met 3 volwassenen van gegeten. Zeker voor herhaling vatbaar.
    Dank je voor dit recept,

    Groetjes Thea uit Tiel

    Beantwoorden
  4. Caatje zegt

    om

    Lijkt me een heerlijk recept en ga dit van de week maar eens uitproberen. Een slowcooker heb ik niet maar in een kist met daarin een (oude) slaapzak werkt prima! Gewoon even goed laten doorkoken op het fornuis en daarna in de kist. Als dit twee uur op gas moet staan dan is het in de kist na 6 uur klaar! Bedankt voor het recept 🙂

    Beantwoorden
  5. Anonymous zegt

    om

    gisteren dit recept gemaakt het was heerlijk. ze hebben hier niet gegeten maar ge…… ik heb het gewoon in de braadpan gemaakt en dit ging prima

    Beantwoorden
  6. Anonymous zegt

    om

    Wat een heerlijk recept! Wat voor een slow cooker heb je?

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Ik heb de slowcooker bij Kijkshop gekocht toendertijd. Die was van de winter een keer in de aanbieding. Best Home is het merk.

      Beantwoorden
  7. Mariëtte zegt

    om

    Was ik toch net van plan de paprika’s op te maken en dacht aan een goulash, zie ik dit recept! Je snapt dus wel wat ik vandaag ga doen…..
    En inderdaad ook met hooglandervlees. Ik twijfel nog tussen mijn ‘Hooimadammeke’ of de oven want een slowcooker heb ik niet.
    Dank voor dit recept en groetjes.

    Beantwoorden
  8. Jeannet zegt

    om

    Ik heb een kookboek van mijn Hongaarse neef gekregen waar zo’n soortgelijk recept voor goulashsoep in staat. Werkelijk heerlijk!

    Beantwoorden
  9. Kim zegt

    om

    Ik ben gek op goulash, ik heb het deze winter regelmatig gemaakt en ook zoontje en vriend zijn er gek op. Ik gebruik wel tomatenpuree ipv blokjes. Zo lekker!

    Beantwoorden
  10. Anonymous zegt

    om

    Wat een heerlijk recept. Wij proberen zoveel mogelijk paleo te eten, maar af en toe weet ik niet meer wat ik klaar moet maken. Vandaag ga ik je kokos kip curry maken.
    Een slowcooker is een mooi apparaat, alleen ik twijfel nog tussen de slowcooker en een romertopf. De slowcooker kan je natuurlijk wel weer meenemen op vakantie. Gr. Alida

    Beantwoorden
  11. Bakhuis 36 zegt

    om

    lijkt me heerlijk, ik heb geen slowcooker dus ik ga het in een pan doen. En heel herkenbaar, eind van de middag is geen tijd om nog druk te zijn met eten koken als iedereen zijn energie op heeft..

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in