• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Kokosmelk Banaan smoothie

30 mei 2011 geschreven door Heleen Quantrill 9 Reacties

Op het moment dat ik dit typ/ type, wordt boven naar mijn idee de kinderkamer afgebroken door onze oudste met een vriendje. Als die zometeen weer opgehaald wordt, zal dat eerst opgeruimd moeten worden en snel, want daarna gaan we door naar zwemles. Vanavond heb ik Echtgenoot ‘lekkere kost’ beloofd en als de kinderen op bed liggen, zal ik de koffers pakken voor ons reisje naar de UK. Druk druk druk!

Gelukkig heb ik een beproefd middel om dit alles prima aan te kunnen: Veel eiwit en vet eten. Dit houdt mij scherp en fit en het smaakt nog bijzonder lekker ook! En met dit warme weer, wil ik nog wel eens zo maar wat eten, dus een heerlijke dikke smoothie past precies in dit plaatje!

Zo maak je ‘m:
Veel kokosmelk van een goed merk. Lees de etiketten, want vaak is het geen kokosmelk, maar water, verdikkingsmiddelen en conserveringsmiddel waar de kokos overheen gevlogen heeft. Roi Thai en Nutco zijn in mijn optiek prima alternatieven.
Een banaan, of ander tropisch fruit (de enzymen verteren het vet heel goed en ze zijn rijk aan kalium, iets dat bij veel zweten aangevuld moet worden)
2 eidooiers van biologische eitjes
2 el agavenectar of een half tl stevia
Eventueel wat vanille extract voor de smaak

Doe dit alles in een ruime, liefst hoge, kom en zet de staafmixer er in. Als je een blender hebt, werkt dat ook prima.

Je kunt dit direct nuttigen, maar je kan het ook in de vriezer of in een ijsmachine doen voor een bevroren toetje vol met goeie vetten en mineralen. Geloof me, als je hier al ers een glas van op hebt, kun je voorlopig wel toe en kun je verleidingen als ijs en patat bij het zwembad weerstaan! 😉

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Beter dan | Cake – Gelaagd Chocolade DessertBeter dan | Cake – Gelaagd Chocolade Dessert
  • Boekweit Granola – GlutenvrijBoekweit Granola – Glutenvrij
  • Gezond Eten op Vakantie en Onderweg – Wat neem je mee?Gezond Eten op Vakantie en Onderweg – Wat neem je mee?
  • Budget Dag 64: Mensen over de VloerBudget Dag 64: Mensen over de Vloer
  • Zomerse Gezonde DorstlessersZomerse Gezonde Dorstlessers
Bijgewerkt op 16/07/20

Categorie: Ontbijt, Recepten

Reacties

  1. S zegt

    2 februari 2016 om 16:27

    Al eerder door iemand gevraagd maar nog niet beantwoord: Hoeveel kokosmelk moet erin?

      S(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      2 februari 2016 om 22:45

      Dit is al een oud recept, zeg! Vijf jaar geleden nam ik het nog niet zo nauw met hoeveelheden 😉 Maar gezien het recept denk ik dat 400 ml voldoende is en dat je dan ruim twee porties er uit kunt halen.

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  2. Anonymous zegt

    22 december 2013 om 16:54

    een vraag over de hoeveelheid kokosmelk: hoeveel ml moet er precies in?

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  3. Anonymous zegt

    30 december 2012 om 20:53

    Hallo Heleen,

    Ik heb een vraagje aan je over kokosmelk, dit is meestal alleen verkrijgbaar in niet zulke grote blikjes of pakjes althans wat ik dan ken en is best wel prijzig in vergelijking met een gewoon pak melk dan. Nu heb ik laatst kokos in poedervorm gekocht bij de natuurwinkel,ook prijzig, maar ik dacht toch dat dat voordeliger zou zijn. Kun je dit ook gebruiken ipv kant en klare kokosmelk in smoothies etc?

    Groetjes
    Esther

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      30 december 2012 om 23:00

      Hey Esther,

      Wat je daarmee kan doen is zelf kokosmelk maken. Je mengt 100 gram kokosrasp of -poeder met een liter water en eventueel wat zoet of vanille oid naar smaak in een blender. Uit laten lekker in een kaasdoek of grote theefilter. Bewaar dit in de koelkast voor ongeveer twee dagen en dan kun je dat prima gebruiken in dit soort smoothies inderdaad.

      Succes!
      Heleen

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  4. Anonymous zegt

    2 december 2012 om 13:46

    Hai,
    Ik heb ‘m net gemaakt en inderdaad: hartstikke vullend en bovenal romig en zaaaalig!
    Wel nog een vraag: mijn 4-jarige dochter wou ook heel graag proeven en heeft ook mee gesmuld van de shake. Nog nooit eerder heb ik haar rauwe eieren gegeven. Is dat echt okay? Zelfs ik vond het spannend om een rauw ei te eten/drinken. Misschien omdat we altijd hebben geleerd uitermate voorzichtig te zijn met alles wat ‘rauw’ is?(kip, ei, vis)….

    Heleen, ik ben echt dol op je blog en recepten. Eenvoudig te maken, heerlijk zuiver voedsel. Dank(wederom) voor zoveel inspiratie.
    groet BELLA

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      2 december 2012 om 14:59

      Hey Bella,

      Je doet je dochter er groot plezier mee. Eieren (vooral biologisch) zijn erg gezond en bevatten veel voedingsstoffen. Ik geef mijn kinderen ook regelmatig een rauw ei en zij zijn 4 en 6. Salmonella komt voornamelijk voorop de schaal van eieren uit de bio-industrie. De kans op besmetting van een biologisch ei is erg klein.

      Blijf er dus van genieten!

      Groeten
      Heleen

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  5. VegetarischeBlogs zegt

    1 juni 2011 om 06:26

    Dit lijkt mij ook prima voor sporters!
    Groetjes,
    Julia

      VegetarischeBlogs(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  6. Spaarmoeder! zegt

    30 mei 2011 om 21:25

    Klinkt lekker zo’n smoothie! Ben alleen iets minder fan van rauwe eieren, maar zonder zal het absoluut ook heerlijk smaken!
    Heel plezier in de UK!

      Spaarmoeder!(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.