• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Basisrecept Gehaktbrood – Glutenvrij

geschreven door Heleen Quantrill 12 Reacties

Vanmiddag vieren we de verjaardag van onze dochter, dus dan is het prettig om e.e.a. al voorbereid te hebben. Dit gehaktbrood smaakt heerlijk koud, dus die druk ik straks in de oven!

Dit gaan we dan vanmiddag als lunch eten en zal ik straks koud weer opdienen met salade. Dit recept is ook te vinden in mijn kookboek ‘Voedingstherapie Receptenboek’. Dit is een aangepaste variant, omdat de middelen iets anders uitvielen. Maar voel je vooral vrij om dit nog verder aan te passen!

Gehaktbrood
1 kilo gehakt
1 ei
1 blikje tomatenpuree
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
1 tl chilivlokken
4 zongedroogde tomaten, fijngeknipt
Zout en peper naar smaak
Optioneel: fijngesneden courgette, champignons, paprika, aubergine

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  3. Voeg de optionele ingrediënten toe.
  4. Doe alles in een bakblik en zet in de oven.
  5. Bak het gehaktbrood in ongeveer 40 – 50 minuten gaar. Dek eventueel af met een velletje aluminiumfolie.
  6. Serveer direct of koud. 

Dit gehaktbrood is heel erg lekker dus met groene salade en komkommerschijfjes. En in principe heel makkelijk te maken. Als het afgekoeld is, kun je het ook invriezen. Of halveer deze hoeveelheid en je hebt voor twee dagen kost en lunch!

Eet smakelijk en fijn weekend!

Ook leuk om te lezen!

  • Vegan Gehaktbrood (Meatloaf) op basis van Linzen en NotenVegan Gehaktbrood (Meatloaf) op basis van Linzen en Noten
  • Glutenvrije Scotch Eggs (Gehaktballen met Ei) ReceptGlutenvrije Scotch Eggs (Gehaktballen met Ei) Recept
  • Lekkere Gehaktballen naar het Recept van Johannes van DamLekkere Gehaktballen naar het Recept van Johannes van Dam
  • Ragù alla Bolognese Recept – Niet spaghetti bolognese!Ragù alla Bolognese Recept – Niet spaghetti bolognese!
  • Makkelijke Recepten met GehaktMakkelijke Recepten met Gehakt
Bijgewerkt op 10/11/22

Categorie: Avondeten, Recepten, Vlees & Gevogelte Tags: gehakt, gehaktbrood

Reacties

  1. Danielle zegt

    om

    Gebruikt u een klein of groot blikje tomatenpuree? (70 of 140 gr)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Een klein blikje inderdaad.

      Beantwoorden
  2. Ruth zegt

    om

    Graag de nieuwsbrief

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Hoi Ruth,

      Rechts in de zijbalk van deze blog vind je de mogelijkheid om je aan te melden voor de nieuwsbrief. Als je daar je e-mailadres en naam achterlaat, komt het helemaal in orde.

      Bedankt!
      Heleen

      Beantwoorden
  3. Jacomien zegt

    om

    Gisteren gemaakt en hij was erg lekker! En wat een makkelijk recept. Ik had er gebakken aardappeltjes bij en een rauwkostsalade. Wat kan het leven soms simpel zijn!

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Klinkt goed! En ja, de simpelste dingen geven soms het meeste plezier! Ben blij dat het recept je zo goed beviel. En weet wat je nog leuker is aan dit recept? De restjes 😉

      Groetjes!

      Beantwoorden
  4. Sacha zegt

    om

    Heerlijk!! Ik heb verse olijven in ringetjes toegevoegd en alles rook zo lekker en het was het ook.
    Alleen de volgende keer moet ik het gehakt meer één geheel rollen voordat ik het in het bakblik doe. nu hadden we brokken brood, ook lekker. De rest zit in de vriezer voor de volgende keer, ik kan niet wachten

    Beantwoorden
  5. Anonymous zegt

    om

    Ga het vandaag voor de 3e maal maken! We vinden het allemaal heerlijk.
    We eten het morgen bij de lunch.

    groetjes Tina

    Beantwoorden
  6. annie zegt

    om

    Gefeliciteerd met je dochter!

    Beantwoorden
  7. annie laumen zegt

    om

    Lijkt me heerlijk
    Ga ik zeker maken
    Gefeliciteerd met je dochter

    Beantwoorden
  8. Anonymous zegt

    om

    Heb vandaag kipgehakt bij de turkse winkel gehaald en wil dit zeker van de week gaan maken. Ik begrijp dat dit een aangepaste versie is maar ik zou ook wel heel graag de andere versie willen zien. Is dat mogelijk?

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Makkelijke Recepten met Gehakt - Eet Goed Voel je Goed schreef:
    om

    […] favoriet en erg makkelijk te maken. Dit basisrecept voor gehaktbrood is binnen no-time klaar om in de oven verder z’n ding te doen. Ik rasp er bijna altijd ook […]

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in