• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Gehaktbrood – Glutenvrij

1 maart 2013 geschreven door Heleen Quantrill 11 Comments

Vanmiddag vieren we de verjaardag van onze dochter, dus dan is het prettig om e.e.a. al voorbereid te hebben. Deze gehaktbrood smaakt heerlijk koud, dus die druk ik straks in de oven!

Dit gaan we dan vanmiddag als lunch eten en zal ik straks koud weer opdienen met salade. Dit recept is ook te vinden in mijn kookboek ‘Voedingstherapie Receptenboek’. Dit is een aangepaste variant, omdat de middelen iets anders uitvielen. Maar voel je vooral vrij om dit nog verder aan te passen!

Gehaktbrood
1 kilo gehakt
1 ei
1 blikje tomatenpuree
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
1 tl chilivlokken
4 zongedroogde tomaten, fijngeknipt
Zout en peper naar smaak
Optioneel: courgette, champignons, paprika, aubergine, kruiden, spek

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  3. Voeg de optionele ingrediënten toe.
  4. Doe alles in een bakblik en zet in de oven.
  5. Bak in ongeveer 40 – 50 minuten gaar. Dek eventueel af met een velletje aluminiumfolie.
  6. Serveer direct of koud. 

Heel erg lekker dus met groene salade en komkommerschijfjes. En in principe heel makkelijk te maken. Als het afgekoeld is, kun je het ook invriezen. Of halveer deze hoeveelheid en je hebt voor twee dagen kost en lunch!

Eet smakelijk en fijn weekend!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Gevulde Pompoen met Feta en Walnoot – VegetarischGevulde Pompoen met Feta en Walnoot – Vegetarisch
  • Amandelmeel QuicheAmandelmeel Quiche
  • Huzarensalade van Puur&Lekker LevenHuzarensalade van Puur&Lekker Leven
  • Heerlijke hamburgersHeerlijke hamburgers
  • Burrito BowlBurrito Bowl
Bijgewerkt op 28/08/15

Filed Under: Avondeten, Recepten

Reacties

  1. Danielle zegt

    25 september 2015 at 12:01

    Gebruikt u een klein of groot blikje tomatenpuree? (70 of 140 gr)

      Danielle(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      25 september 2015 at 19:36

      Een klein blikje inderdaad.

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  2. Ruth zegt

    29 augustus 2015 at 14:57

    Graag de nieuwsbrief

      Ruth(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      31 augustus 2015 at 15:54

      Hoi Ruth,

      Rechts in de zijbalk van deze blog vind je de mogelijkheid om je aan te melden voor de nieuwsbrief. Als je daar je e-mailadres en naam achterlaat, komt het helemaal in orde.

      Bedankt!
      Heleen

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  3. Jacomien zegt

    22 augustus 2013 at 05:32

    Gisteren gemaakt en hij was erg lekker! En wat een makkelijk recept. Ik had er gebakken aardappeltjes bij en een rauwkostsalade. Wat kan het leven soms simpel zijn!

      Jacomien(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      22 augustus 2013 at 06:56

      Klinkt goed! En ja, de simpelste dingen geven soms het meeste plezier! Ben blij dat het recept je zo goed beviel. En weet wat je nog leuker is aan dit recept? De restjes 😉

      Groetjes!

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  4. Sacha zegt

    26 mei 2013 at 10:11

    Heerlijk!! Ik heb verse olijven in ringetjes toegevoegd en alles rook zo lekker en het was het ook.
    Alleen de volgende keer moet ik het gehakt meer één geheel rollen voordat ik het in het bakblik doe. nu hadden we brokken brood, ook lekker. De rest zit in de vriezer voor de volgende keer, ik kan niet wachten

      Sacha(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  5. Anonymous zegt

    6 april 2013 at 19:49

    Ga het vandaag voor de 3e maal maken! We vinden het allemaal heerlijk.
    We eten het morgen bij de lunch.

    groetjes Tina

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  6. annie zegt

    1 maart 2013 at 17:02

    Gefeliciteerd met je dochter!

      annie(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  7. annie laumen zegt

    1 maart 2013 at 08:14

    Lijkt me heerlijk
    Ga ik zeker maken
    Gefeliciteerd met je dochter

      annie laumen(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  8. Anonymous zegt

    16 juni 2012 at 21:17

    Heb vandaag kipgehakt bij de turkse winkel gehaald en wil dit zeker van de week gaan maken. Ik begrijp dat dit een aangepaste versie is maar ik zou ook wel heel graag de andere versie willen zien. Is dat mogelijk?

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Ontvang een gratis e-boek

Partners

greenpan banner kortingscode

Tags

amandelmeel antioxidanten appel banaan budget chocola Chocolade citroen collageen courgette curry dadels eieren fermenteren geitenkaas gember give away glutenvrij groenten Havermout kaneel kangen water Kerst keuken kip knoflook kokos kokosmeel kokosmelk kokosolie kurkuma melkkefir muesli ontbijt pompoen probiotica quinoa rabarber salade smoothie soep spinazie walnoten winactie yoghurt

Copyright © 2019 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

This site uses cookies: Find out more.