• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Crunchy Kokoskip, witte kool en courgette

geschreven door Heleen Quantrill 12 Reacties

Diegenen die mij op Facebook volgen, zullen dit al gezien hebben. Dit is een ontzettend leuk recept om samen met je kinderen te maken. Ze kunnen de kipstukjes door de kokos rollen, de courgettespaghetti omroeren en de borden mooi opmaken! En het is zo ontzettend lekker, het is bij ons al favoriet!


Crunchy Kokoskip, witte kool en courgette
500 gram kipfilet, in reepjes gesneden
1 ei, losgeklopt
100 gram kokosrasp
1 tl kurkuma
1 tl Keltisch zeezout
1 tl kerriepoeder

1/2 witte kool, in reepjes gesneden
Olijfolie of kokosolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, uitgeperst

1 courgette, in julienne
Olijfolie of gesmolten kokosolie
1 tl kerriepoeder
Evt. zout en peper

Kokoskip:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Neem een bakplaat en leg hier een vel bakpapier op.
  3. Droog de stukjes kip met wat keukenpapier. Zo blijft de kokos beter plakken.
  4. Meng de kokosrasp met het zout en de specerijen in een kom.
  5. Neem een andere kom voor de ei.
  6. Rol de kip eerst in de kokos, dan in de ei en vervolgens nog een keer in de kokos.
  7. Leg de stukjes kip op de bakplaat en bak in 30 minuten gaar.

Gestoofde witte kool:

  1. Neem een pan met een dikke bodem en verwarm hier de olie in.
  2. Bak de ui met de knoflook op middelhoog vuur voor een paar minuten.
  3. Voeg de gesnipperde kool toe en roerbak een paar minuten.
  4. Doe de deksel op de pan, draai het vuur laag en stoof het in ongeveer 20 minuten gaar.

Courgettespaghetti:

  1. Pak een kom en doe hier de olie met de specerijen in.
  2. Roer hier de courgettespaghetti in om.
  3. Serveer alles tegelijk en eet smakelijk!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Witte Asperges met Gebakken Zalm, Ei en BotersausWitte Asperges met Gebakken Zalm, Ei en Botersaus
  • Gastrecept Gevulde (Choco-) Speculaas – VeganGastrecept Gevulde (Choco-) Speculaas – Vegan
  • Wat te doen bij Peuterdiarree?Wat te doen bij Peuterdiarree?
  • Super Simpele Sushi BowlSuper Simpele Sushi Bowl
  • Uitdaging: 10 Redenen om Bewerkt Eten te (blijven) vermijdenUitdaging: 10 Redenen om Bewerkt Eten te (blijven) vermijden
Bijgewerkt op 22/04/14

Categorie: Avondeten, Recepten

Reacties

  1. Anonymous zegt

    om

    Heerlijk recept, dankje!

    Roos Dieleman (Tilburg)

    Beantwoorden
  2. Anonymous zegt

    om

    Vanavond dit recept gevolgd en het krokante van de kip vonden we heerlijk. We zouden volgende keer wel eerder kippendijen nemen omdat we de kip toch wat te droog vonden. En dan toch eerder de kip eerst even snel dichtschroeien zodat de sappen erin blijven. Maar zeker voor herhaling vatbaar!!
    Heb je een mandoline gebruikt voor je prachtige spaghetti reepjes? Zo mooi en rond kan ik ze niet snijden πŸ˜‰

    Bedankt voor delen van dit recept!

    Beantwoorden
  3. Anonymous zegt

    om

    Hoe lang bak je de spagheetti? Bij mij bleef er al gauw erg weinig van over.
    Van de kip heb ik echt genoten!

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Je bakt de spaghetti niet, je maakt een dressing van de olie en serveert het rauw.

      Succes!
      Heleen

      Beantwoorden
  4. Anonymous zegt

    om

    Zojuist dit heerlijke recept gemaakt en gegeten, het smaakte echt super!
    We hadden ook al heel snel een vol gevoel ervan, dus heel heel voedzaam hebben wij het idee.
    Dank je voor het recept!
    Ga het zeker nog eens maken!

    Beantwoorden
  5. Silent Lucidity zegt

    om

    Ik volg de paleo parents op Pinterest, ik vermoed dat veel recepten uit het boek daar ook staan. Het lijkt me een ontzettend leuk boek, maar ja ik heb geen kinders πŸ˜€

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Valt tegen vind ik. Veel recepten uit het boek zijn toch weer anders. Op hun site verwijzen ze ook regelmatig naar het boek nu, dus hoewel je er wel heerlijke recepten af kan halen, is het boek toch wat anders.

      Beantwoorden
  6. Carin zegt

    om

    Leuk! Is het ook te volgen voor kids die geen engels lezen/spreken? Ik neem (zomaar even) aan dat jouw kids tweetalig zijn?
    Ik ga er nog eens naar kijken πŸ˜‰

    Beantwoorden
    • Carin zegt

      om

      Bedankt! Ik heb de digitale versie aangeschaft! Ik ga er eens rustig doorheen bladeren…

      Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Ligt er aan hoe je het benadert. Het is goed te vertalen, dus dan is het ook te volgen voor kinderen die geen engels spreken. Onze kids kunnen nog niet lezen, dus ik moet het sowieso voorlezen, en dan is het vrij duidelijk wat er gedaan moet worden. Het is ook eigenlijk gericht op kinderen (met een voedsel allergie) en dat merk je in hoe het geschreven is en hoe de foto’s en illustraties zijn opgemaakt. Wat ook heel handig is, is dat je aan de zijkant van elk recept kan checken wat er wel of niet in zit aan allergenen. Melk, gluten en soja zit er sowieso niet in, maar noten en eieren bijvoorbeeld wel. Adhv de plaatjes kunnen de kids het zelf checken. Dit is gewoon erg leuk. En ja, ‘je eet als een dino’… Onder dit mom heb ik al verschillende nieuwe dingen kunnen maken! πŸ˜‰

      Beantwoorden
  7. Carin zegt

    om

    Waar op het bord ligt nou die Rat op zijn Stokje? ;-). Bevalt t boek ElaD? Had deze week bijna de Kindle versie gekocht, maar heb me ingehouden. We eten hier niet zoveel vlees. Weet ook nog niet precies wat ik daarvan vind. Het is hier in huis nog zoeken naar juiste (kids approved) maaltijden. De zelfgebakken speltboterhammen blijven hier favoriet bij de kids. Ze zijn maar moeilijk te verleiden iets anders (zonder graan/gluten) te eten/waarderen… Zucht.

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Ja, boek bevalt erg goed. We hebben al avocado, asperges en spinazie met erg veel succes kunnen introduceren! Om het gewoon zo te eten bedoel ik dan, niet verstopt. En er staan erg veel hele goeie ideeën in voor snacks en zoetigheden. Erg leuk om te maken, zeker met de kids. John Garret kan precies zien waar hij mee kan helpen en dat lukt hem heel aardig. Ik merk dat hij daardoor ook meer zelfvertrouwen krijgt (net 6 geworden, trouwens). Dus een aanrader, hoor!

      Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Β· Log in