• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

De Beste Groentecurry Ooit!

23 maart 2017 geschreven door Heleen Quantrill Leave a Comment

groentecurryAls je graag Indiaas eet, dan weet je hoe lekker hun groentecurry’s zijn. Als je niet zo bekend bent met Indiaas eten en het toch graag eens uit zou willen proberen, dan is dit de perfecte groentecurry om mee te beginnen. Erg eenvoudig om te maken en toch ontzettend veel smaak!

Een groentecurry is voor mij de perfecte manier om veel verschillende groentes op te maken die nog in de koelkast liggen. Simon vast op woensdag, dus dat is mijn dag om de koelkast door te spitten en met name de overgebleven groenten op te maken. Soms verwerk ik ze tot soep, een andere keer tot saus, maar groentecurry is ook erg populair. Bijkomend voordeel: Het vriest erg goed in en is erg lekker om mee te nemen naar werk!

Eigenlijk past elke soort groente hier wel in, kool, paddestoelen of wortels, het maakt niet uit. Net wat je in je koelkast hebt liggen. Ook qua specerijen is het niet al te ingewikkeld. De basis combi van korianderzaad, komijn, kurkuma en chili gecombineerd met verse gember, ui en knoflook is al voldoende om zo’n heerlijk geurige curry te maken. Als je niet al te vaak curry maakt, adviseer ik je om gewoon een paar kleine potjes te kopen.

De Beste Groentecurry Ooit!
 
Save Print
voorbereiden
20 min
kooktijd
15 min
totale tijd
35 min
 
India staat bekend om zijn geurige keuken en heerlijke vegetarische gerechten. Zelf curry maken is helemaal niet moeilijk. Deze groentecurry is daar het bewijs van.
auteur: Heleen Quantrill
type recept: Curry
: Indiaas
porties: 4
Ingrediënten
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 4 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 el verse gember, geraspt
  • 1 el gemalen korianderzaad
  • 1-1/2 tl gemalen komijn
  • ¾ tl kurkuma
  • ½ tl cayennepeper
  • 1 el tomatenpuree
  • 500 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • Zout en peper
  • 200 gram gemengde groenten per persoon.
  • 1 limoen, rasp en sap
  • 2 el verse koriander, grof gesneden
  • Rijst om te serveren
Werkwijze
  1. Neem een pan met een dikke bodem en verhit hierin de olijfolie.
  2. Fruit de ui tot deze glazig wordt en voeg dan de gember en knoflook toe.
  3. Bak kort tot de knoflook begint te geuren.
  4. Voeg nu alle specerijen toe en roer kort om.
  5. Doe de tomatenpuree erbij en roer ook even om.
  6. Schenk nu de groentebouillon en kokosmelk erbij en breng aan de kook.
  7. Snijd ondertussen je groenten in ongeveer even grote stukken, zo groot als jij lekker vindt.
  8. Voeg de groenten toe en roer ze om in de saus.
  9. Draai het vuur laag en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
  10. Kook ondertussen de rijst.
  11. Maak de curry af door hem op smaak te brengen met zout en peper en de limoenrasp- en sap er doorheen te roeren.
  12. Serveer de curry met rijst en koriander.
Notities
Harde groenten hebben een langere kooktijd dan zachte groenten. Als je bijvoorbeeld kool, wortel en spinazie wilt doen, voeg je de spinazie op het laatst toe en kook je die kort mee. Zo voorkom je ongare groenten of snotterige groenten.

Hou je niet van koriander? Je bent niet alleen! In plaats van koriander, zijn kiemgroenten ook erg lekker
3.4.3177

Eet Smakelijk!

Ook leuk om te lezen!

  • Gegrilde Biefstuk met Winterse ColeslawGegrilde Biefstuk met Winterse Coleslaw
  • Gevulde Pompoen met Feta en Walnoot – VegetarischGevulde Pompoen met Feta en Walnoot – Vegetarisch
  • Receptenruil November: Gevulde Koolrolletjes met Tomatensaus van Barbara EetReceptenruil November: Gevulde Koolrolletjes met Tomatensaus van Barbara Eet
  • Romige Ricotta CourgettiRomige Ricotta Courgetti
  • Geroosterde Spruiten met Appel, Walnoot en CranberriesGeroosterde Spruiten met Appel, Walnoot en Cranberries
Bijgewerkt op 21/03/17

Filed Under: Avondeten, Groenten, Recepten Tagged With: groentecurry

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Ontvang een gratis e-boek

Partners

greenpan banner kortingscode

Tags

amandelmeel antioxidanten appel banaan budget chocola Chocolade citroen collageen courgette curry dadels eieren fermenteren geitenkaas gember give away glutenvrij groenten Havermout kaneel kangen water Kerst keuken kip knoflook kokos kokosmeel kokosmelk kokosolie kurkuma melkkefir muesli ontbijt pompoen probiotica quinoa rabarber salade smoothie soep spinazie walnoten winactie yoghurt

Copyright © 2019 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

This site uses cookies: Find out more.