• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

De Beste Groentecurry Ooit!

geschreven door Heleen Quantrill Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

groentecurryAls je graag Indiaas eet, dan weet je hoe lekker hun groentecurry’s zijn. Als je niet zo bekend bent met Indiaas eten en het toch graag eens uit zou willen proberen, dan is dit de perfecte groentecurry om mee te beginnen. Erg eenvoudig om te maken en toch ontzettend veel smaak!

Een groentecurry is voor mij de perfecte manier om veel verschillende groentes op te maken die nog in de koelkast liggen. Simon vast op woensdag, dus dat is mijn dag om de koelkast door te spitten en met name de overgebleven groenten op te maken. Soms verwerk ik ze tot soep, een andere keer tot saus, maar groentecurry is ook erg populair. Bijkomend voordeel: Het vriest erg goed in en is erg lekker om mee te nemen naar werk!

Eigenlijk past elke soort groente hier wel in, kool, paddestoelen of wortels, het maakt niet uit. Net wat je in je koelkast hebt liggen. Ook qua specerijen is het niet al te ingewikkeld. De basis combi van korianderzaad, komijn, kurkuma en chili gecombineerd met verse gember, ui en knoflook is al voldoende om zo’n heerlijk geurige curry te maken. Als je niet al te vaak curry maakt, adviseer ik je om gewoon een paar kleine potjes te kopen.

groentecurry

De Beste Groentecurry Ooit!

Heleen Quantrill
India staat bekend om zijn geurige keuken en heerlijke vegetarische gerechten. Zelf curry maken is helemaal niet moeilijk. Deze groentecurry is daar het bewijs van.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 35 min
Gang Curry
Keuken Indiaas
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui fijn gesneden
  • 4 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 el verse gember geraspt
  • 1 el gemalen korianderzaad
  • 1-1/2 tl gemalen komijn
  • 3/4 tl kurkuma
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 el tomatenpuree
  • 500 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • Zout en peper
  • 200 gram gemengde groenten per persoon.
  • 1 limoen rasp en sap
  • 2 el verse koriander grof gesneden
  • Rijst om te serveren

Instructies
 

  • Neem een pan met een dikke bodem en verhit hierin de olijfolie.
  • Fruit de ui tot deze glazig wordt en voeg dan de gember en knoflook toe.
  • Bak kort tot de knoflook begint te geuren.
  • Voeg nu alle specerijen toe en roer kort om.
  • Doe de tomatenpuree erbij en roer ook even om.
  • Schenk nu de groentebouillon en kokosmelk erbij en breng aan de kook.
  • Snijd ondertussen je groenten in ongeveer even grote stukken, zo groot als jij lekker vindt.
  • Voeg de groenten toe en roer ze om in de saus.
  • Draai het vuur laag en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
  • Kook ondertussen de rijst.
  • Maak de curry af door hem op smaak te brengen met zout en peper en de limoenrasp- en sap er doorheen te roeren.
  • Serveer de curry met rijst en koriander.

Notities

Harde groenten hebben een langere kooktijd dan zachte groenten. Als je bijvoorbeeld kool, wortel en spinazie wilt doen, voeg je de spinazie op het laatst toe en kook je die kort mee. Zo voorkom je ongare groenten of snotterige groenten.
Hou je niet van koriander? Je bent niet alleen! In plaats van koriander, zijn kiemgroenten ook erg lekker

Eet Smakelijk!

Ook leuk om te lezen!

  • Gegrilde Kipdijfilet met Zure Groenten en PandanrijstGegrilde Kipdijfilet met Zure Groenten en Pandanrijst
  • Schweinshaxen Recept – Geroosterde Hammetjes van de BBQSchweinshaxen Recept – Geroosterde Hammetjes van de BBQ
  • Gezonde 4 Ingrediënten Chocolade MousseGezonde 4 Ingrediënten Chocolade Mousse
  • Amandelmeel Pannenkoekjes Stap voor StapAmandelmeel Pannenkoekjes Stap voor Stap
  • Budget Dag 49 – Tijdsbesparingen en WeekmenuBudget Dag 49 – Tijdsbesparingen en Weekmenu
Bijgewerkt op 30/11/21

Categorie: Avondeten, Groenten, Recepten Tags: groentecurry

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in