• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Bespaar op je Boodschappen Dag #17: Bananen Walnoot IJs

geschreven door Heleen Quantrill 7 Reacties

Vandaag een gast-recept van Linda van Lekker Eten met Linda. Zij maakte dit heerlijke en simpele dessert met overgebleven bananen!

Ken je dat van die rijpe bananen op je fruitschaal waar je niks meer mee kan? Niet (meer) weggooien, maar invriezen voor zelfgemaakt ijs.  Je hebt er geen ijsmachine nodig en het is zo gepiept. Het eten van deze lekkere gele vriend wordt vaak afgeraden vanwege de hoeveelheid calorieën. Daar let ik niet op, voor mij is het van belang om je lijf te voeden met voedzame producten.

Wist je trouwens dat een banaan voor 3/4 uit water bestaat? De natuurlijke suikers worden snel opgenomen door je lichaam. Handig voor het sporten of als je een energie boost kan gebruiken. De vezels zorgen voor een lekker voldaan gevoel. En ook nog eens boordevol  vitamines (B, C & A) en mineralen (magnesium, mangaan en kalium).

Banaan en noten, een perfecte combinatie. De stukjes walnoot zorgen voor een lekkere bite. De topping van kokos en pure chocolade maakt dit ijsje extra feestelijk. Kortom, een ijsje waar je blij van wordt!

Bananen Walnoot IJs
Ingrediënten voor 2 porties:

2 (zeer) rijpe bananen, hoe rijper hoe zoeter het ijs
klein handje walnoten (ongebrand & ongezouten)
1 theelepel geraspte kokos
optioneel: pure chocolade (minimaal 70%)

Bereiding:

  1. Snijd de bananen in plakken en vries ongeveer 4 uur in.
  2. Haal de bevroren banaan 5 minuten voor gebruik uit de vriezer.
  3. Mix de banaan 3 minuten in een staafmixer of keukenmachine tot een zachte crème. Niet te lang doordraaien, dan smelt het ijs te snel. Zet het dan even terug in de vriezer.
  4. Hak de walnoten in grove stukken en voeg toe.
  5. Strooi de kokos erover en maak eventueel af met geraspte pure chocolade.
  6. Direct opeten of invriezen voor later gebruik.

Tip: het eten van walnoten maakt je gelukkig! Deze noot bevordert de productie van het geluks hormoon (serotonine) in je hersenen.

Tip: houd je niet zo van kokos, laat dit dan achterwege

Klik hier voor het originele artikel.

Wat doen jullie met overgebleven bananen?

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • 6 Voordelen van Groene Planten in Huis6 Voordelen van Groene Planten in Huis
  • Vegan Quinoa Ontbijtpap met CranberryVegan Quinoa Ontbijtpap met Cranberry
  • 7 Heerlijke Feestgerechten7 Heerlijke Feestgerechten
  • Verzadigd Vet is Gezond!Verzadigd Vet is Gezond!
  • Dit is achtendertigDit is achtendertig
Bijgewerkt op 6/11/15

Categorie: Budget, Desserts, Recepten

Reacties

  1. Ano zegt

    om

    Wist je dat serotonine eigenlijk de tegenhanger van dopamine is?

    Beantwoorden
  2. Anonymous zegt

    om

    Lekker! Zelf bak ik rijpe bananen altijd, met wat sinaasappelsap/citroensap en yoghurt (of slagroom).. Heerlijk!

    Beantwoorden
  3. Anonymous zegt

    om

    Twee weken geleden een gastles (medicatie in de psychiatrie) gehad van een arts.
    Banaan bevat ook geluksstofjes!
    Dus: een banaan per dag voor een lach!

    Beantwoorden
  4. Annelies van Kooij zegt

    om

    Ik heb laatst een banaan door mueslikoekjesdeeg gemengd 🙂

    Beantwoorden
  5. Anonymous zegt

    om

    Die ga ik ook maken 😀

    Beantwoorden
  6. Ilse (blog: family nights/uit mijn keukentje) zegt

    om

    Mmmmm je zou er bijna bananen voor gaan kopen… Dat is dan alleen weer niet zo bedpaarderig 😉

    Beantwoorden
  7. Kauthar zegt

    om

    Klinkt goed! Ik word best blij van hele rijpe (zoete) bananen, perfect voor smoothies en ijsjes. Ik vies ze ook lekker in stukjes in,

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in