• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Paleo Vanille-Appelcake – glutenvrij, lactosevrij, suikervrij

12 februari 2013 geschreven door Heleen Quantrill 16 Reacties

Afgelopen zaterdag werden we uitgenodigd bij vrienden voor een kop koffie. Onze kinderen speelden daar, dus zo verenigden we het aangename met het aangename 😉 Het leek me een leuk idee om een lekkere cake mee te nemen! Ik had de dag ervoor een flinke hoeveelheid appels meegekregen waar wat plekken in zaten. Die snij ik weg en dan hou je nog genoeg appel over voor moes of taart. En ik had het voorjaar in de bol, dus geen kaneel of nootmuskaat deze keer, maar vanille en opgeklopte eieren. Heerlijk!

Paleo Vanille-Appelcake (glutenvrij, lactosevrij, suikervrij)
14 plakjes

350 gram amandelmeel
1/4 tl zout
1/4 tl bicarbonaat
3 appels, geschild en in kleine stukjes gesneden
1 kleine wortel, geraspt
2 eieren, gesplitst
100 ml kokosmelk
1 el appelcider azijn
1 el vanille extract
3 el rozijnen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Doe de droge ingrediënten in een kom en roer de klontjes er even uit.
  3. Voeg de eidooiers, kokosmelk, wortel, appelcider azijn en vanille toe.
  4. Kluts in een andere, ruime kom de eiwitten tot ze stijf zijn.
  5. Vouw het amandelmeel mengsel voorzichtig door de eiwitten.
  6. Roer voorzichtig de appelstukjes en rozijnen er door.
  7. Stort in een klein cakeblik met bakpapier en bak in 30 minuten gaar.
  8. Laat een half uur afkoelen en haal uit het bakblik.
  9. Serveer direct of bewaar in de koelkast in een luchtdichte doos (tot 1 week houdbaar), of vries in.

Deze cake is niet overdreven zoet. Je zou eventueel een geprakte banaan of appeldiksap toe kunnen voegen voor meer zoete smaak.

Tip: Verdeel het beslag over cupcakes vormpjes. Je kan hier ongeveer 8 gewone cupcakes van maken.

Wil je meer heerlijke Paleo Recepten? Klik dan hier!

Ook leuk om te lezen!

  • Vijg en Walnoot RolVijg en Walnoot Rol
  • Zelfgemaakte Kipsalade – Zonder e-nummers dus!Zelfgemaakte Kipsalade – Zonder e-nummers dus!
  • Dat kan beter! Natuurlijke GezichtsverzorgingDat kan beter! Natuurlijke Gezichtsverzorging
  • 5 Tips Voor Meer Gezonde Variatie in de Winter5 Tips Voor Meer Gezonde Variatie in de Winter
  • Avocado SmoothiesAvocado Smoothies
Bijgewerkt op 30/06/16

Categorie: Ontbijt, Recepten

Reacties

  1. Carla Remmink zegt

    16 februari 2014 om 17:00

    ik wil graag gaan bakken en koken volgens het Paleo concept maar ben hartstikke allergisch voor noten dus amandelmeel is voor mij geen optie wat kan ik hiervoor in de plaats gebruiken en is er wel vervanging….
    Bij voor baat dank voor Antwoord….

      Carla Remmink(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  2. Melanie zegt

    9 maart 2013 om 15:37

    bij mij bleef hij ook zacht van binnen. En viel ook uit elkaar….
    Maar wel lekker 🙂

      Melanie(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  3. anna zegt

    22 februari 2013 om 12:50

    Geweldig Blog!
    Laat ik vooropstellen dat ik absoluut geen ervaring met bakken heb, maar ik moet ergens iets wezenlijks verkeerd hebben gedaan met het maken van dit beslag.
    Voor mijn gevoel hoort een cake beslag dik-vloeibaar te zijn. Mijn beslag was alles behalve vloeibaar. En kwam dus ook uit de oven als… een soort muesli.
    Wel lekker in de yoghurt maar t is géén cake geworden.Zie nu dat ook “Stephanie” zegt baksels uit elkaar vallen.
    Had ik meer kokosmelk moeten nemen, was er te weinig eiwit? Wie weet raad?

      anna(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  4. Anonymous zegt

    19 februari 2013 om 20:51

    Dat is ook voor mij een rede om niet te veel noten te eten vanwege het fytinezuur. ik wil 2-3 maanden op paleo dieet het is niet 100 % het zit tussen paleo en westerprice in ik wil granen er uit laten vanwege de lectins en ook geen nachtschade eten in aardappel tomaat parike hete pepers.
    en meer gefemeteerde groente sappen drinken en water kefir gekweekte kokosmelk en kombucha maken en aangevuld met wat knollen en grasgevoerd vlees en wilde vis en af toe cacao en koekjes van kokosmeel maken en smootisch van rauwe eieren maken raw honing en beetje zuur fruit en eigen dressing maken en veel zelfgemaakte soepen eten en na die 3 maanden weer over gaan op rauwe melk. gr. roxanne

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  5. Stephanie zegt

    17 februari 2013 om 16:01

    Yum, dat ziet er lekker uit. Gaan we binnenkort zeker eens proberen. Zou het ook lekker zijn met volkoren rijstmeel? Alles wat ik maak van amandelmeel valt uit elkaar.

      Stephanie(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  6. Silent Lucidity zegt

    15 februari 2013 om 12:19

    Bij mij is hij niet gelukt, is me nog nooit overkomen dat iets mislukt als ik een recept volg. Maar hij is totaal nat van binnen. Ga hem ook maar uit elkaar halen en uitsmeren ofzo.

      Silent Lucidity(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  7. Rozemarijn zegt

    13 februari 2013 om 08:16

    Hoi Heleen, ik las laatst bij blog The Nourishing Gourmet (http://www.thenourishinggourmet.com/2010/09/phytic-acid-in-nuts-seeds-cocoa-and-coconut.html) dat er ook in noten, en speciaal in amandelen, veel fytinezuur zit. Dat blokkeert de opname van mineralen. Om het fytinezuur te neutraliseren zou je de noten eerst min 7 uur moeten drogen (en dan eventueel weer dehydrateren), nogal wat werk! Doe jij zoiets met je amandelen voordat je er meel van maakt; of koop je kant en klaar amandelmeel?

      Rozemarijn(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  8. Rozemarijn zegt

    13 februari 2013 om 08:14

    This comment has been removed by the author.

      Rozemarijn(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  9. Silent Lucidity zegt

    12 februari 2013 om 21:28

    Willeke, kokosmelk is heel simpel zelf te maken. Kokosrasp, warm water erop gieten, af laten koelen en dan even met de staafmixer erop en vervolgens in een zakdoek uitknijpen et voila 🙂

      Silent Lucidity(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  10. Anonymous zegt

    12 februari 2013 om 17:54

    Ik heb hem gemaakt maar hij bleef heel zacht/vloeibaar van binnen, heb er kleinere “hoopjes” van gemaakt en dat werden een soort kokoskoekjes, best lekker ;-).

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  11. Anonymous zegt

    12 februari 2013 om 15:13

    heb toevallig gisteravond ook een appelcake gebakken. Amandelmeel, speltbloem, rozijnen, klein beetje oerzoet, ei en kokosolie en de standaard ingredienten. Hij is goed gelukt, maar volgende keer gebruik ik dit recept! Worteltje voor het zoet is natuurlijk lekker gezond! Groetjes, Adrielle

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  12. Tolunay D zegt

    12 februari 2013 om 15:38

    Goede recepten :), Ga ik zeker van de week proberen aangezien er aanbiedingen hier en daar zijn.

    Offtopic
    Nou had ik een vraagje, bij de Tuinen heb je op veel producten 50% korting.
    Ik wil hiervan profiteren.. ik heb een magnesium te kort wat er toe leid dat ik moeilijk in slaap kan komen, kan ontspannen (vooral mn spieren). Doordat mn spieren steeds belast worden en het te kort aan magnesium het erger maakt wil ik nu is een stap nemen om dit te fixen (gewrichtspijn etc).
    Bij de huisarts heb ik vitamina d3 meegekregen en bij de tuinen ben ik van plan om de volgende producten aan te schaffen;

    * Magnesium Citraat 100mg x 100 stuks voor 6euro
    * Omega 3 visolie 1000mg x 200 stuks voor 12,50

    Meer ben ik niet van plan om te halen, budget beperkt.
    De magnesium om te ontspannen en spieren rust geven en de visolie heb ik veel gelezen gehoord, helpt bij overbelaste pezen etc. Dus nu het toch in de aanbieding is proberen of dit helpt.

    Wat denken jullie hiervan (Heleen) ?

    Hoe stuur ik je een prive-bericht.. dit is niet netjes van mij om zo maar offtopic te gaan haha.

    groetjes xx

      Tolunay D(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  13. Anonymous zegt

    12 februari 2013 om 13:21

    Heleen, de kokosmelk die ik zie bevat toch allerlei slechte E nummers die ik liever wil vermijden.
    Of 4 euro voor een kwart liter.. Kun jij jou merken noemen?

    Groetjes, Willeke

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  14. Anonymous zegt

    12 februari 2013 om 08:05

    Heleen, hoe kom jij aan genoeg jodium als je geen ‘normaal’ brood eet?

    groetjes, Greta

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  15. Anonymous zegt

    12 februari 2013 om 06:42

    Goedemorgen:)! Wat een mooi begin van de dag..! Vanmiddag ga ik (eindelijk) mn oven halen, en dit recept meteen uitproberen! Vroeg me eigenlijk alleen af of je i.p.v 350 gr amandelmeel, ook 175 gr kan gebruiken en de andere 175 bijvoorbeeld kastanje- of boekweitmeel? Alvast bedankt voor je reactie:)

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      12 februari 2013 om 07:13

      Ik zou dan voor kastanjemeel gaan en laat weten hoe het ging! 😉

      Succes
      Heleen

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.