• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Kenwood Chef keukenmachine review

geschreven door Petra Kuik 2 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

kenwood chef2Eigenlijk onmisbaar in elke keuken, een goede keukenmachine! Zelf een brood maken of pizzadeeg met de deeghaak, beslag maken om een lekkere taart te bakken en zelfs smoothies met de bijgeleverde blender. Kenwood staat bekend om zijn solide keukenmachines dus laten we deze eens gaan testen. Deze keukenmachine wordt geleverd met deeghaak, klopper, garde, blender, spatel en anti spatdeksel. Helaas geen worstenmaker/vleesmolen, maar die is wel los verkrijgbaar.

kenwood chef2

Stokbrood met zonnebloempitten

Heleen Quantrill
Het lekkerste stokbrood maak je zelf. En je maakt het jezelf nog makkelijker door deze Kenwood keukenmachine te gebruiken!
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 3 uur
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 3 uur 30 min
Gang Brood
Porties 14

Ingrediënten
  

  • 500 gram bloem
  • 5 gram gist
  • 10 gram zout
  • 1 Ei
  • 300 ml water
  • Zonnebloempitten
  • Pepita pitjes

Instructies
 

  • Doe 2 eetlepels lauw warm water in een kommetje en meng dit met de gist. Enkele minuten laten staan.
  • Doe hierna de bloem, gist, 1 ei , zout en het lauw warm water in een kom en meng alles goed door elkaar. Even met de hand kneden en daarna in de keukenmachine.
  • Zet de keukenmachine op de laagste stand en klik de deeghaak erin (gaat erg gemakkelijk bij deze machine!), laat de keukenmachine 4 minuten kneden op de laagste stand.
  • Haal het deeg uit de machine en maak er een bol van, leg deze in een licht met olie ingevette schaal.
  • Dek deze af met een vochtige theedoek en laat 2 uur rijzen.
  • Na de 2 uur haal je het deeg uit de kom en druk de lucht uit het deeg, voeg daarna de pitjes en zaadjes naar wens toe.
  • Kneed het nogmaals even kort en breng het in de gewenste vorm. Ik heb er een vlecht van gemaakt, maar je kunt er natuurlijk ook kleine bolletjes van maken, stokbrood of iets dergelijks.
  • Laat nu het brood nogmaals ca. een uurtje rijzen (wederom met een vochtig theedoek erover).
  • Verwarm de oven voor op 230 graden, doe na 10 minuten het brood in de oven en laat het ca. 30 minuten bakken op 200 graden.

Uiteraard ben ik gelijk op zoek gegaan naar een recept voor een lekker zelfgemaakt brood. Ik heb er voor gekozen om een lekker stokbrood te gaan maken in de vorm van een vlecht. Wij zijn echt gek op brood met pitjes en zaadjes, dus hebben pepita zaadjes en zonnebloempitten gebruikt.

kenwood chef3

Voila, een heerlijk zelfgemaakt brood!

kenwood chef4Na het maken van het deeg was ik al helemaal blij met deze machine. Werkt prettig, gemakkelijk te bedienen en de haken zijn gemakkelijk te vervangen. De RVS mengkom is goed schoon te maken. Ook is deze machine vrij stil, ik heb de hoogste stand nog niet gebruikt, maar dit geluidsniveau was prettig.

kenwood chef5Het oog wil ook wat natuurlijk! Gelukkig ziet deze keukenmachine er zeer stijlvol uit en is het een pronkstuk in de keuken. Strak design in neutrale zilver kleur met een mooier RVS mengkom. Een mooi exemplaar!

Specificaties:
– De behuizing is van gegoten metaal
– Mengkom is van RVS en heeft een inhoud van 4,6 liter
– De mengkom accessoires zijn van aluminium met anti kleeflaag
– De blender is van plastic en heeft een inhoud van 1,5 liter
– Vermogen motor: 1000 watt
– Afmeting: 28 x 38 cm en 30 cm hoog
– Kleur: Zilver
– Gewicht: 7,3 kg
– Capaciteit:
* Deeg:  2,72 kg
* Cake: 2,18 kg
* Eiwitten: 12 maximaal
* Bloem voor gebak: 680 gram

Conclusie


Het oordeel is positief! Een solide keukenmachine met meer voor- dan nadelen.


Pluspunten:
– Krachtige motor
– Mooi design
– Gemakkelijk te bedienen
– Gemakkelijk schoon te maken
– Aandrijfsysteem met 3 aandrijfpunten voor verschillende accessoires, je kunt hier op een vleesmolen aansluiten, een pastamaker of sapcentrifuge
– Gemaakt van duurzame materialen

Minpunten:
– Neemt veel ruimte in beslag, ondanks dat dit een compacte keukenmachine is neemt het toch veel plek in de keuken in beslag. Dit is natuurlijk geen nadeel van deze specifieke machine maar een algemeen nadeel.
– Er wordt geen vleesmolen en pastamaker bij deze machine geleverd, deze moeten nog apart gekocht worden.

En jullie? Gebruiken jullie een keukenmachine? Wat is jouw favoriet? En heb jij nog tips? Deel ze hieronder!

Ook leuk om te lezen!

  • Steak Tartare met de vleesmolen van KenwoodSteak Tartare met de vleesmolen van Kenwood
  • Spinazie Kokossmoothie + Review Braun Blender IdentityCollection JB 5160 BKSpinazie Kokossmoothie + Review Braun Blender IdentityCollection JB 5160 BK
  • Waarom Langzaam eten Beter isWaarom Langzaam eten Beter is
  • Naar Zwemles: 5 Eenvoudige manieren om je tegen Zwembad Chloor te beschermenNaar Zwemles: 5 Eenvoudige manieren om je tegen Zwembad Chloor te beschermen
  • Dag 3 Recept – Zelfgemaakte Cruesli GlutenvrijDag 3 Recept – Zelfgemaakte Cruesli Glutenvrij
Bijgewerkt op 14/07/20

Categorie: Give-Away & Reviews Tags: kenwood, keukenmachine

Reacties

  1. rita zegt

    om

    Hoi Heleen,

    Deze keukenmachine bevalt je nog goed?
    O inmiddels ander advies voor me?
    Wat is het type nummer?
    Ben zoekende…zijn zoveel soorten.
    Wil graag een degelijke machine, gebruik hem elke dag.
    Hoor graag van je.
    Groet Rita

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Hey Rita,

      Mijn advies blijft toch Braun 😉 De keukenmachine die ik heb is type 3210 en echt oerdegelijk. Ik heb de mijne tweedehands op Marktplaats gevonden. Mijn vader heeft er ook eentje maar gebruikt ‘m niet. Ik heb ‘m daarom ingepakt voor het geval de mijne het toch een keer begeeft 😉

      Groetjes!

      Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in