Ga terug
zoete aardappel toast

Zoete Aardappel Toast met Heerlijke Toppings

Doe eens iets anders en maak zoete aardappel toast. Heel simpel van plakken rauwe, zoete aardappel in de broodrooster en dan besmeren wat jou het lekkerst lijkt!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 sneedjes

Ingrediënten
  

  • 1 zoete aardappel gewassen en geschild
  • 1 el kokosolie of olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de zoete aardappel in plakken van ongeveer een 1/2 cm dik. Snijd de zoete aardappel in de lengte zodat je mooie lange plakken hebt.
  • Besmeer beide kanten van de plak heel licht met olijfolie of gesmolten kokosolie.
  • Draai je broodrooster op de hoogste setting en doe een plak in elk van de roosters.
  • Rooster de plakken minstens twee keer. Eventueel een derde keer als je vermoed dat hij nog niet helemaal gaar is.
  • Besmeer de zoete aardappel toast met je favoriete topping en geniet!

Notities

Wat denk je van deze heerlijke toppings?

Zoete suggesties:

Pindakaas (of notenpasta), banaan en kaneel
Pindakaas (of notenpasta) en rozijnen
Boter, honing en kaneel
Zelfgemaakte chocoladepasta en rood fruit
Roomkaas en jam
Appelboter

Hartige suggesties:

Gebakken eitje, zout en peper en als je van pittig houdt: wat chilivlokken
Plakjes of geprakte avocado, plakjes tomaat en peper
Zwarte bonen en kaas: Leg het even onder de grill zodat de kaas smelt. Lekker met salsa!
Tonijn- of kipsalade
Mozzarella, basilicum en plakken tomaat
Hüttenkäse, zwarte olijven en tomaat