Ga terug
Currypasta

Zelfgemaakte Balti Currypasta

Zelfs wanneer je deze currypasta in kleine hoeveelheden gebruikt, zal het een enorme smaak-impact hebben. En de specerijen die je gebruikt zijn mini-superfoods!
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 2 min
Totale tijd 17 min
Porties 10 porties

Ingrediƫnten
  

  • 2 tl komijnzaadjes
  • 1 tl elk korianderzaad, fenegriekzaad & mosterdzaad
  • 2 tenen knoflook
  • 5 cm verse gember geschild
  • 1 tl Kurkuma
  • 1/2 tl zeezout
  • 2 el kokosolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 vers rood pepertje
  • 15 gram verse koriander
  • 1/2 citroen uitgeperst

Instructies
 

  • Rooster de zaadjes in een droge koekenpan gedurende 2 minuten. Doe ze daarna in keukenmachine.
  • Haal het schilletje van de knoflook en doe die met de overige ingrediĆ«nten in de keukenmachine en pureer. Schraap af en toe de randen van de kom af en ga door tot je een mooie consistentie hebt.

Notities

  • Hou je niet van pittig? Laat het pepertje dan achterwege.
  • In de koelkast blijft deze currypasta ongeveer twee weken goed.