Zelfgemaakte Balti Currypasta
Zelfs wanneer je deze currypasta in kleine hoeveelheden gebruikt, zal het een enorme smaak-impact hebben. En de specerijen die je gebruikt zijn mini-superfoods!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 2 minuten min
Totale tijd 17 minuten min
- 2 tl komijnzaadjes
- 1 tl elk korianderzaad, fenegriekzaad & mosterdzaad
- 2 tenen knoflook
- 5 cm verse gember geschild
- 1 tl Kurkuma
- 1/2 tl zeezout
- 2 el kokosolie
- 1 el tomatenpuree
- 1 vers rood pepertje
- 15 gram verse koriander
- 1/2 citroen uitgeperst
Rooster de zaadjes in een droge koekenpan gedurende 2 minuten. Doe ze daarna in keukenmachine.
Haal het schilletje van de knoflook en doe die met de overige ingrediƫnten in de keukenmachine en pureer. Schraap af en toe de randen van de kom af en ga door tot je een mooie consistentie hebt.
- Hou je niet van pittig? Laat het pepertje dan achterwege.
- In de koelkast blijft deze currypasta ongeveer twee weken goed.