Ga terug
Parelgort Pudding

Parelgort Abrikoos en Rozijnen Pudding

Heleen Quantrill
Voedzame parelgort pudding met gedroogd fruit en honing. Lekker als toetje, maar ook erg goed als ontbijt met wat yoghurt.
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 1 uur 10 min
Gang Dessert, Ontbijt
Porties 8

Ingrediƫnten
  

  • 250 gram parelgort
  • 500 - 600 ml water
  • 125 gram gedroogde abrikozen
  • 125 gram rozijnen
  • 50 gram honing
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl kaneel

Instructies
 

  • Kook de gort in het water in ongeveer 30 minuten beetgaar.
  • Giet eventueel af en zet apart.
  • Verwarm de oven nu voor op 180 graden.
  • Week de abrikozen en rozijnen in heet water en laat 10 minuten staan.
  • Giet het fruit af.
  • Roer nu de gort, het fruit, specerijen en de honing door elkaar en stort het in een glazen ovenschaal.
  • Doe wat klontjes boter op de pudding en zet het geheel in de oven.
  • Bak de gort pudding in 40 minuten gaar.
  • Serveer warm of koud. Lekker met yoghurt!