Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Masala Chai Latte
Een kruidige, geconcentreerde masala thee om als basis te gebruiken voor een heerlijke Masala Chai Latte!
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
30
minuten
min
Gang
Dranken
Keuken
Indiaas
Porties
1.5
liter
Ingrediënten
1,5
liter
water
5
kardemom peulen
5
kaneelpijpjes
2
cm
verse gember
½
tl
zwarte peperkorrels
10
kruidnagels
1
tl
venkelzaadjes
8
zakjes thee
zwart, groen of rooibos
1
tl
vanille extract
2
el
kokosbloesemsuiker of honing
optioneel
Instructies
Vul een pan met 1,5 liter water.
Snijd de gember in plakjes en breek de kardemompeulen open om de zaadjes er uit te halen.
Doe alle specerijen, inclusief de kardemompeulen in het water en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en laat 30 minuten zachtjes trekken.
Voeg de theezakjes, vanille en eventueel het zoet toe en laat nog 10 minuten zachtjes pruttelen.
Zeef de masala chai over in een glazen pot of fles.
Maak direct een lekkere latte door 1 deel thee met 1 deel melk te mengen. Of laat de thee afkoelen en maak een iced latte!
Notities
Tip: Doe alle specerijen in een stukje kaasdoek of een zelf te vullen theezakje. Zo haal je ze er gemakkelijk uit na gebruik.