Ga terug
Masala Chai Latte

Masala Chai Latte

Een kruidige, geconcentreerde masala thee om als basis te gebruiken voor een heerlijke Masala Chai Latte!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Dranken
Keuken Indiaas
Porties 1.5 liter

Ingrediënten
  

  • 1,5 liter water
  • 5 kardemom peulen
  • 5 kaneelpijpjes
  • 2 cm verse gember
  • ½ tl zwarte peperkorrels
  • 10 kruidnagels
  • 1 tl venkelzaadjes
  • 8 zakjes thee zwart, groen of rooibos
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el kokosbloesemsuiker of honing optioneel

Instructies
 

  • Vul een pan met 1,5 liter water.
  • Snijd de gember in plakjes en breek de kardemompeulen open om de zaadjes er uit te halen.
  • Doe alle specerijen, inclusief de kardemompeulen in het water en breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag en laat 30 minuten zachtjes trekken.
  • Voeg de theezakjes, vanille en eventueel het zoet toe en laat nog 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Zeef de masala chai over in een glazen pot of fles.
  • Maak direct een lekkere latte door 1 deel thee met 1 deel melk te mengen. Of laat de thee afkoelen en maak een iced latte!

Notities

Tip: Doe alle specerijen in een stukje kaasdoek of een zelf te vullen theezakje. Zo haal je ze er gemakkelijk uit na gebruik.