Knoflookdressing
Heleen Quantrill
Een zomerse knoflookdressing, vol met gezonde ingrediënten om het maximale uit je groenten te halen.
Voorbereidingstijd 3 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 8 minuten min
- 1 uitje gesnipperd
- 1 teen knoflook uitgeperst
- 1 el olijfolie extra vièrge
- ¼ tl kurkuma
- Zwarte peper
- 2 el koudgeperste walnootolie natuurwinkel
- 1 el suikervrije tomatenpuree
- Scheutje suikervrije wortelsap natuurwinkel
- Scheutje citroensap
- 1 cm Gemberwortel geraspt
Fruit de fijngehakte of geperste knoflook en de middelgrote ui aan in wat extra vièrge olijfolie met ¼ theelepel kurkuma en een snuifje zwarte peper.
Voeg er 1 grote eetlepel tomatenpuree aan toe. Laat ongeveer 5 minuten met een klein beetje water sudderen.
Haal van het vuur en laat wat afkoelen.
Zodra je je vinger in het mengsel kan dopen zonder je te branden, roer je de overige ingrediënten er doorheen. Doe dit direct in een slakom.
Zodra de dressing klaar is, voeg je lekker wat groenten toe en eet je het direct op.