Ga terug
lamskoteletten

Lamskoteletten met Munt-Doperwtenpuree en Peterselie Gremolata

Maak heerlijke lamskoteletten met een munt-doperwtpuree en peterselie gremolata voor Pasen!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 2 uur 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Lamskoteletten en Doperwtenpuree

  • 2 tenen knoflook
  • 10 ml olijfolie
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl rozemarijnblaadjes
  • 4 lamskoteletten of t-bone, zie link in artikel
  • 400 gram doperwten
  • 15 gram muntblaadjes

Peterselie Gremolata

  • 1 citroen schoongeboend
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gram verse, platte peterselie
  • 50 ml olijfolie

Instructies
 

  • Knijp 1 knoflookteen uit en meng die met de olijfolie, komijnzaad en rozemarijnblaadjes en wrijf hier de lamskoteletten mee in. Leg in een afgedekte schaal en laat 2 uur marineren.
  • Snijd de andere knoflookteen fijn en kook die met de doperwten mee tot ze gaar zijn.
  • Hak de munt fijn. Giet de doperwten af en roer de munt er door. Maak een puree door het fijn te stampen. Zet apart.
  • Verhit de grillpan en bestrooi de lamskoteletten met zout.
  • Bak de lamskoteletten 3 minuten op de ene zijde en 3 minuten op de andere zijde. Laat daarna even rusten.
  • Maak ondertussen de gremolata door de citroen te raspen, peterselie en knoflookteen fijn te hakken en dit door de olijfolie te roeren.
  • Serveer alles met nieuwe aardappeltjes en een glas heerlijke rosé!