Ga terug
Bloemkoolrijst met Kip

Bloemkoolrijst en Gemarineerde Kip

Heleen Quantrill
Gezonde rijst van bloemkool, geserveerd met pittige, gemarineerde kip.
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Avondeten
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 1 Bloemkool
  • 600 gram kipfilet
  • 60 ml sojasaus ik gebruik Kikkoman
  • 2 el vissaus
  • 2 el sesamolie
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 klein uitje gesnipperd
  • 1 tl chilivlokken optioneel
  • 1 el oerzoet optioneel

Instructies
 

  • Maak de bloemkoolrijst zoals hierboven beschreven.
  • Zet apart.
  • Maak de marinade door alle ingredienten in een kom te doen en te klutsen.
  • Snijd de kip in blokjes en voeg deze toe.
  • Roer de kip door de marinade en laat een half uur staan.
  • Roerbak de kip in kokosolie tot het gaar is.
  • Roerbak ook de bloemkoolrijst in een aparte pan met wat kokosolie en eventueel wat extra's naar smaak (zie ook hierboven).
  • Serveer direct met rauwkost of gestoomde broccoli.

Notities

Je kunt extra groenten toevoegen door een kwart witte kool te raspen en een bakje champignons fijn te snijden en dit mee te bakken met de kip. Voeg dan eventueel wat extra zout toe voor de smaak.