Ga terug
Kaneelijs Lactosevrij

Kaneelijs - Lactosevrij

Heleen Quantrill
Kaneelijs op basis van kokosmelk is romig, zoet en heerlijk van smaak. Een perfect toetje na elke maaltijd en ook erg lekker bij zelfgemaakte appeltaart!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Dessert
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 400 ml kokosmelk
  • 300 ml amandelmelk
  • 125 ml honing of ahornsiroop
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el kaneel
  • ¾ tl zeezout
  • Optioneel: 1 el wodka of amandelolie

Instructies
 

  • Zorg ervoor dat het element van je ijsmachine volledig bevroren is, voordat je met dit recept begint.
  • Neem een blender en doe hier alle ingrediënten in en blender grondig.
  • Zet de ijsmachine aan en schenk het mengsel in de ijsmachine.
  • Laat de ijsmachine ongeveer 45 minuten draaien.
  • Schep het ijs over in een vriesvaste bak met deksel en zet het ijs in de vriezer om verder te vriezen.
  • Serveer met stukjes fruit of nootjes!

Notities

Verdeel het ijs over kommetjes voordat je het verder invriest. Zo verkort je de vriestijd en serveer je iedereen zijn eigen ijskoude kommetje kaneelijs!