Ras-el-Hanout Kip Ovenschotel
Kip uit de oven met ras-el-hanout laat je huis niet alleen heerlijk ruiken, het smaakt ook nog eens alsof je al op vakantie bent! Een heerlijk en makkelijk recept voor drukke dagen, want de oven doet al het werk.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur 20 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 35 minuten min
- 400 gram aardappelen geschild
- 1 courgette
- 200 gram kerstomaatjes
- 4 tenen knoflook gepeld
- 2 uien gepeld en in kwarten gesneden
- 1 kip in stukken verdeeld
- 1 citroen in kwarten gesneden
- 2 tl ras-el-hanout
- olijfolie
- zeezout naar smaak
Verwarm de oven voor op 200 graden en doe de aardappels in een braadslee en besprenkel met olijfolie en zout. Zet 20 minuten in de oven.
Snijd de kip in stukken zodat de oventijd een stuk minder is dan bij een hele kip. Wrijf de kip in met olijfolie en bestrooi met de ras-el-hanout en zeezout naar smaak.
Snijd de courgette in plakken en haal de takjes van de kerstomaatjes.
Haal de braadslee uit de oven en voeg de courgette, tomaatjes, knoflook, uien en citroen toe. Hussel even om en bestrooi eventueel met wat meer zout.
Verdeel de kip op de groenten in de braadslee en zet het geheel terug in de oven.
Rooster het in 60 minuten gaar en goudbruin. Check of de kip gaar is door met een prikker in het dikste gedeelte van de kip te prikken. Als het vocht helder is, is de kip gaar.
Serveer met een lekkere salade!
Tips:
- Vervang de aardappels voor zoete aardappels.
- Voeg wortels en aubergine toe voor meer groenten.
- Couscous is ook erg lekker, maar niet glutenvrij. Geen probleem voor jou? Check dan deze biologische en volkoren variant.
- In plaats van kipstukken kun je ook kipfilet of kipdijfilet gebruiken. Reduceer de oventijd dan tot 20 - 25 minuten zodra de kip er in staat.