Go Back
mini aardbei cupcakes

Mini Aardbei Cupcakes - Glutenvrij & Suikervrij

Mini Aardbei Cupcakes op basis van amandelmeel voor extra voedingswaarde en smaak minus de gluten en toegevoegde suiker. Perfect voor feestjes of meisjes!
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min
Porties 24 cupcakes

Ingrediënten
  

  • 250 gram amandelmeel
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl bicarbonaat
  • 75 ml kokosolie zacht
  • 75 gram aardbeienjam 100% fruit of natuurlijk gezoet
  • 2 eieren
  • 1 tl appelcider azijn of citroensap
  • 200 ml slagroom

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden (elektrisch).
  • Neem een ruime kom en combineer hier de droge ingrediënten in.
  • Kluts in een schenkkom de eieren los met de jam, kokosolie en appelcider azijn.
  • Schenk dit bij de droge ingrediënten en roer goed door.
  • Neem een cupcake pan voor 24 mini cupcakes (te koop bij Xenos of online) en vet deze in met kokosolie.
  • Verdeel het beslag met een kleine ijslepel of twee eetlepels.
  • Zet in de oven en bak de mini cupcakes in 15 minuten gaar en goudbruin.
  • Laat ze afkoelen en klop ondertussen de slagroom stijf naar eigen smaak.
  • Vul een spuitzak met de slagroom en doe een lekkere toef ervan op elke cupcake. Versier dat vervolgens met een aardbei.

Notities

Tips en Trucs
  • Vanwege het achterwege laten van suiker of honing, zijn deze cupcakes niet mierzoet. De combinatie van ingrediënten vinden wij heerlijk zo, maar als je liever een zoetere smaak wilt, voeg dan een eetlepel of twee zoet naar keuze toe.
  • Check mijn recept voor suikervrije aardbeienjam op de blog (zie link hierboven) of koop jam van St. Dalfour bij de Albert Heijn.
  • Check mijn recept voor kokosslagroom in het artikel voor een 100% lactosevrij gebakje!
  • Amandelmeel en kokosolie koop ik online bij De Notenshop.