Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Traditionele Dikkoek
Heleen Quantrill
Traditionele Urker dikkoek! Serveer met custard!
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd
1
uur
uur
30
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
50
minuten
min
Gang
Koek en Gebak
Keuken
Urker keuken
Porties
16
Ingrediƫnten
1
pak zelfrijzend bakmeel
4
eieren
750
ml
melk
Ontbijtspek
Stukje spekvet
Handvol rozijnen
Snufje
zout
Kaneel
Saus:
1
liter
melk
2
pakjes roompudding
of:
melk en stroop opwarmen en aanmaken met maizena.
Instructies
Kluts de eieren en voeg dan het meel, zout en kaneel toe.
Laat ondertussen de rozijnen even wellen, schenk ze af en roer ze door het beslag.
Bak het spekvet in blokjes ui en bedek hiermee de bodem van het blik/ tulband/ pan inclusief het achtergebleven vet.
Bedek dit met een laagje beslag.
Leg hierop een paar plakjes ontbijtspek en bedek dat weer met beslag.
Herhaal deze twee stappen tot het beslag op is.
Bak de dikkoek op 160 graden in 90 minuten gaar.
Serveer met custard of de aangemaakte melk met stroop.
Eet smakelijk!