Ga terug

Traditionele Dikkoek

Heleen Quantrill
Traditionele Urker dikkoek! Serveer met custard!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 50 minuten
Gang Koek en Gebak
Keuken Urker keuken
Porties 16

Ingrediƫnten
  

  • 1 pak zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 750 ml melk
  • Ontbijtspek
  • Stukje spekvet
  • Handvol rozijnen
  • Snufje zout
  • Kaneel
  • Saus:
  • 1 liter melk
  • 2 pakjes roompudding of:
  • melk en stroop opwarmen en aanmaken met maizena.

Instructies
 

  • Kluts de eieren en voeg dan het meel, zout en kaneel toe.
  • Laat ondertussen de rozijnen even wellen, schenk ze af en roer ze door het beslag.
  • Bak het spekvet in blokjes ui en bedek hiermee de bodem van het blik/ tulband/ pan inclusief het achtergebleven vet.
  • Bedek dit met een laagje beslag.
  • Leg hierop een paar plakjes ontbijtspek en bedek dat weer met beslag.
  • Herhaal deze twee stappen tot het beslag op is.
  • Bak de dikkoek op 160 graden in 90 minuten gaar.
  • Serveer met custard of de aangemaakte melk met stroop.
  • Eet smakelijk!