Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Frittata van Voorjaarsgroenten
Heleen Quantrill
Een smakelijke frittata met voorjaarsgroenten. Een makkelijke manier om flink wat groenten binnen te krijgen! Deze frittata is koud ook erg lekker!
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
Lunch
Porties
2
Ingrediƫnten
Olijfolie
1
kleine rode ui
1
teentje knoflook
1/2
paprika
50
gram
raapstelen of spinazie
100
gram
doperwten
4
eieren
Geraspte Parmezaanse kaas of pecorino
Zout en peper
Verse kruiden als bieslook of basilicum
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Neem een koekenpan en verhit hierin de olijfolie.
Fruit de ui en knoflook tot deze geurig worden.
Voeg de paprika toe en bak even op.
Draai het vuur uit en zet de pan apart.
Kluts in een ruime kom de eieren en doe hier alle groenten in.
Breng op smaak met de kaas, zout en peper en verse kruiden naar behoefte.
Schenk het eimengsel in een ronde bakvorm (
zoals deze bijvoorbeeld
).
Bak de fritatta in 20 minuten gaar. De bovenkant moet gestold zijn.
Serveer met een frisse salade van rucola en cherrytomaatjes.