Ga terug
Groente uit April - Frittata

Frittata van Voorjaarsgroenten

Heleen Quantrill
Een smakelijke frittata met voorjaarsgroenten. Een makkelijke manier om flink wat groenten binnen te krijgen! Deze frittata is koud ook erg lekker!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Lunch
Porties 2

Ingrediƫnten
  

  • Olijfolie
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 paprika
  • 50 gram raapstelen of spinazie
  • 100 gram doperwten
  • 4 eieren
  • Geraspte Parmezaanse kaas of pecorino
  • Zout en peper
  • Verse kruiden als bieslook of basilicum

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Neem een koekenpan en verhit hierin de olijfolie.
  • Fruit de ui en knoflook tot deze geurig worden.
  • Voeg de paprika toe en bak even op.
  • Draai het vuur uit en zet de pan apart.
  • Kluts in een ruime kom de eieren en doe hier alle groenten in.
  • Breng op smaak met de kaas, zout en peper en verse kruiden naar behoefte.
  • Schenk het eimengsel in een ronde bakvorm (zoals deze bijvoorbeeld).
  • Bak de fritatta in 20 minuten gaar. De bovenkant moet gestold zijn.
  • Serveer met een frisse salade van rucola en cherrytomaatjes.