Doe 2 eetlepels lauw warm water in een kommetje en meng dit met de gist. Enkele minuten laten staan.
Doe hierna de bloem, gist, 1 ei , zout en het lauw warm water in een kom en meng alles goed door elkaar. Even met de hand kneden en daarna in de keukenmachine.
Zet de keukenmachine op de laagste stand en klik de deeghaak erin (gaat erg gemakkelijk bij deze machine!), laat de keukenmachine 4 minuten kneden op de laagste stand.
Haal het deeg uit de machine en maak er een bol van, leg deze in een licht met olie ingevette schaal.
Dek deze af met een vochtige theedoek en laat 2 uur rijzen.
Na de 2 uur haal je het deeg uit de kom en druk de lucht uit het deeg, voeg daarna de pitjes en zaadjes naar wens toe.
Kneed het nogmaals even kort en breng het in de gewenste vorm. Ik heb er een vlecht van gemaakt, maar je kunt er natuurlijk ook kleine bolletjes van maken, stokbrood of iets dergelijks.
Laat nu het brood nogmaals ca. een uurtje rijzen (wederom met een vochtig theedoek erover).
Verwarm de oven voor op 230 graden, doe na 10 minuten het brood in de oven en laat het ca. 30 minuten bakken op 200 graden.