Ga terug
chocopudding

ChocoPudding

Heleen Quantrill
Romige chocolademousse zonder melk maar tjokvol antioxidanten. Sla de laatste stap niet over, die maakt het helemaal af!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min
Gang Dessert
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 100 gram pure minstens 80% chocola, in stukken
  • 200 ml kokosroom het dikke gedeelte uit een blikje kokosmelk
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 2 el cacaonibs

Instructies
 

  • Doe de eerste drie ingrediĆ«nten in een steelpannetje en warm zoetjes op.
  • Zodra de chocolade is gesmolten, haal je het direct van het vuur. Het hoeft niet te koken.
  • Roer even goed door en laat afkoelen.
  • Zodra het afgekoeld is, pak je een (elektrische) handmixer en klop je de chocoladepudding op.
  • Strooi ondertussen de cacaonibs er ook bij.
  • Klop totdat het mooi luchtig is en verdeel het over vier kommetjes.
  • Serveer direct. Als je het weer koelt, wordt het weer stijf.