Ga terug

Jhinga Kurkure: Indiaase Gebakken Knoflook Garnalen met Paksoi en Quinoa

Iris Maier
Een super simpel, voedend, gezond en lekker gerecht uit India. Wat wil je nog meer?
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken India
Porties 4 à 5

Ingrediënten
  

Voor de marinade

  • 1 tl. kurkuma
  • 1/2 tl. chilipoeder
  • 2 teentjes knoflook uit de pers of fijngewreven
  • Keltisch zeezout
  • 1 el gesmolten kokosolie

Voor het gerecht

  • quinoa ik gebruik ongeveer een half kopje per persoon
  • Keltisch zeezout
  • 500 gr. ongekookte gepelde garnalen
  • kokosolie om in te bakken
  • paksoi
  • sesamzaadjes

Instructies
 

  • Spoel de quinoa goed af tot het niet meer schuimt en het water helder blijft.
  • Doe de quinoa in een pannetje met zoveel water dat het ongeveer een cm. onderstaat. (1 à 1,5 kopje water op 1 kopje quinoa) en een schepje zout en breng aan de kook.
  • Laat de quinoa op een laag vuur zachtjes garen (15 à 20 minuten)
  • Ondertussen roer je alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en schep er voorzichtig de garnalen doorheen, opdat ze goed bedekt worden met een laagje van de marinade.
  • Snijd de paksoi en stukken.
  • Tegen de tijd dat de quinoa gaar is, neem je twee pannen en smelt daarin wat kokosolie. In de ene pan bak je de garnalen in de andere de paksoi met de sesamzaadjes.
  • Serveer op voorverwarmde borden en geniet van de kleuren, geuren en smaken!