Ga terug
kastanjemeel

Kastanje Pannenkoekjes met Gebakken Pruimen

Iris Maier
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 35 min
Gang Ontbijt of Dessert
Porties 16

Ingrediƫnten
  

Voor de Pannenkoeken

  • 135 gr. Kastanjemeel
  • 2 Eieren
  • 1/2 tl. natriumbicarbonaat
  • 1/2 tl Kaneel
  • 250 ml Kokosmelk
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • Kokosolie om in te bakken

Voor de Pruimen

  • Een pond pruimen ontpit en in kwarten
  • 2 el. boter
  • 1/4 tl. gemalen kardemom
  • 1/2 tl. kaneel
  • scheut ahornsiroop of kastanje honing

Instructies
 

Het beslag

  • Doe het kastanjemeel met de kaneel en de bicarbonaat in een kom en maak een kuiltje in het midden.
  • Tik een ei stuk boven het kuiltje, klop het los met wat van het meel en herhaal met het tweede ei.
  • Giet de kokosmelk scheutje voor scheutje bij het meel, terwijl je blijft kloppen of mixen.
  • Roer tot je een glad beslag hebt en roer er vervolgens de sinaasappelrasp doorheen.
  • Laat het beslag een kwartiertje rusten.

De Pruimen

  • Smelt de boter in een sauspan tot deze begint te kleuren. Roer er de kaneel en kardemom door en bak deze kort mee.
  • Haal van het vuur af en laat 10 minuten rusten.
  • Zet de pan weer terug op het vuur, verwarm de boter weer en bak de pruimen tot ze zacht zijn. Roer er naar smaak wat ahornsiroop of honing door.

Pannenkoeken Bakken

  • Verhit een koekenpan op het vuur en smelt hierin een klont kokosolie.
  • Giet met een sauslepel 3 hoopjes beslag in de pan.
  • Wacht een paar minuutjes tot de pannenkoekjes van onder bruin gebakken zijn en van boven het beslag gestold is.
  • Keer ze om en bak de andere zijde ook bruin.
  • Serveer met de gebakken pruimen en eet smakelijk!