Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Kastanje Pannenkoekjes met Gebakken Pruimen
Iris Maier
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
35
minuten
min
Gang
Ontbijt of Dessert
Porties
16
Ingrediƫnten
Voor de Pannenkoeken
135
gr.
Kastanjemeel
2
Eieren
1/2
tl.
natriumbicarbonaat
1/2
tl
Kaneel
250
ml
Kokosmelk
Rasp van 1 sinaasappel
Kokosolie om in te bakken
Voor de Pruimen
Een pond pruimen
ontpit en in kwarten
2
el.
boter
1/4
tl.
gemalen kardemom
1/2
tl.
kaneel
scheut ahornsiroop of
kastanje honing
Instructies
Het beslag
Doe het kastanjemeel met de kaneel en de bicarbonaat in een kom en maak een kuiltje in het midden.
Tik een ei stuk boven het kuiltje, klop het los met wat van het meel en herhaal met het tweede ei.
Giet de kokosmelk scheutje voor scheutje bij het meel, terwijl je blijft kloppen of mixen.
Roer tot je een glad beslag hebt en roer er vervolgens de sinaasappelrasp doorheen.
Laat het beslag een kwartiertje rusten.
De Pruimen
Smelt de boter in een sauspan tot deze begint te kleuren. Roer er de kaneel en kardemom door en bak deze kort mee.
Haal van het vuur af en laat 10 minuten rusten.
Zet de pan weer terug op het vuur, verwarm de boter weer en bak de pruimen tot ze zacht zijn. Roer er naar smaak wat ahornsiroop of honing door.
Pannenkoeken Bakken
Verhit een koekenpan op het vuur en smelt hierin een klont kokosolie.
Giet met een sauslepel 3 hoopjes beslag in de pan.
Wacht een paar minuutjes tot de pannenkoekjes van onder bruin gebakken zijn en van boven het beslag gestold is.
Keer ze om en bak de andere zijde ook bruin.
Serveer met de gebakken pruimen en eet smakelijk!