Ga terug

Chili con Carne met Pompoen uit de Slowcooker

Een heerlijk en voedzaam gerecht met 15 minuten voorbereiding. Perfect voor drukke dagen!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Gang Avondeten
Keuken tex-mex
Porties 10 porties

Equipment

  • 1 Slow cooker 4 liter

Ingrediënten
  

  • 500 gram stoofvlees riblappen of sukade
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 pompoentje Ong. 600 gram
  • 2 paprika's
  • 4 tomaten
  • 40 gram tomatenpuree 1 blikje
  • 1 liter bouillon bijv. zelfgemaakte bottenbouillon
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • ½ tl kaneel

Instructies
 

  • Snijd de uien en knoflook grof en bak ze kort in een koekenpan met een snufje zout en wat olijfolie. Zodra ze wat zacht worden, doe je ze in de slowcooker.
  • Schroei nu de riblappen aan beide kanten dicht. Terwijl je dat doet, snijd je de tomaten en paprika's en stukken.
  • Snijd de pompoen door de helft, schep de zaadjes er uit en snijd hem in kleine stukjes. Doe deze in de slowcooker.
  • Doe de tomaten en paprika's daarna in de slowcooker en leg de riblappen daar bovenop.
  • Roer de specerijen met het zout en peper door elkaar en strooi over alles heen.
  • Schenk de bouillon in de slowcooker en voeg de tomatenpuree toe.
  • Zet de slowcooker op 'high' en laat 4 uur lang sudderen. Langer kan ook, ik heb dit wel eens 7 uur zo laten sudderen met stoofvlees.
  • Serveer met rijst, salade en andere smakelijke extra's.
Trefwoord Glutenvrij, Slowcooker