Ga terug
Omelet met Zalm

Omelet met Zalm, Rucola en Verse Kruiden

Een eenvoudig doch voedzaam ontbijt gebruikmakend van verse kruiden en bittere groenten.
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 50 gram koud gerookte zalm
  • 1 tl verse kruiden bieslook, tijm, majoraan, peterselie
  • snuf zout
  • rucola of pluksla
  • 1 citroen rasp en sap
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan op laag vuur en kluts ondertussen de twee eieren los met een beetje zout en de rasp van de citroen.
  • Schenk de eieren in de pan en laat zachtjes garen.
  • Snipper ondertussen de kruiden en strooi die op de omelet.
  • Draai de omelet na 5 minuten om, draai het vuur uit en laat nog 1 minuur garen.
  • Leg ondertussen de plakjes zalm op de omelet en vouw hem daarna dubbel.
  • Maak een lekkere salade met een dressing van olijfolie, citroensap en wat kruiden. Vul je omelet hiermee of eet hem er naast.
  • Serveer alles op een mooi bordje en geniet er van!