Ga terug
zeewiersalade

Zeewiersalade

Een smakelijke en gezonde zeewiersalade als bijgerecht bij sushi of sashimi.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Lunch, Salade
Keuken Aziatisch
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 1 pakje gedroogde zeewier
  • 2 el glutenvrije sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • ½ tl honing
  • 1 tl verse gember geraspt
  • ½ tl knoflook uitgeperst
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl zwarte sesamzaadjes of witte

Instructies
 

  • Week de zeewier 5 minuten in water om te laten wellen.
  • Maak ondertussen de dressing door de overige ingrediënten, minus de sesamzaadjes, in een schenkbeker te klutsen. Proef even of het zout/ zoet/ zuur genoeg is.
  • Laat de zeewier in een vergiet uitlekken en doe in een ruime kom.
  • Schenk de dressing er over en meng goed door.
  • Laat de salade een half uur tot 1 uur in de koelkast intrekken.
  • Garneer met sesamzaadjes wanneer je de salade serveert.

Notities

Houd je van pittig? Voeg dan een halve theelepel gedroogde chilivlokken toe aan de dressing.
Klik hier om de gedroogde zeewier te kopen.