Verwarm de oven voor op 160 graden.
Neem een pan en smelt hierin de boter met al het zoet tot het volledig gesmolten is.
Schenk het mengsel in een mengkom van een keukenmachine en laat wat afkoelen.
Als het comfortabel is om je vinger in het mengsel te steken, kluts je de eieren en de melk erdoor.
In een aparte kom zeef je het meel met de bicarbonaat en specerijen. Voeg dit beetje bij beetje toe aan de keukenmachine tot het meel helemaal is opgenomen. Neem hier de tijd voor. Je wilt dat alle meel goed doorgeroerd wordt.
Roer als laatste de verse gember door het beslag.
Neem een rond bakblik met een doorsnee van 24 - 30 cm (net wat je in huis hebt) en leg hier onderin een velletje bakpapier. Vet de randen goed in.
Schenk het beslag uit in de bakblik en zet het in de oven.
Bak de cake in 45 minuten gaar. Mocht het op dat moment toch nog niet helemaal gaar zijn, check dan om de 5 minuten met een tandenstoker tot het naar je zin is.
Laat de cake 10 minuten afkoelen in het bakblik voordat je hem er uit haalt.
Tip: Voor een meer 'volwassen' cake, kun je 2 el whisky over de warme cake druppelen.
Tip2 2: Voor een extra feestelijke touch versier je de cake met opgeklopte slagroom waar je wat sinaasappelrasp door gedaan hebt!