Amandelmeel Pannenkoekjes Basisrecept
Dit basisrecept voor amandelmeel pannenkoekjes is perfect om eindeloos mee te variëren - zowel zoet als hartig. Door het amandelmeel zijn ze voedzaam en glutenvrij. Maak ze op voorhand en bewaar in de vriezer, zo heb je altijd een voorraadje!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
- 150 gram amandelmeel
- 3 eieren
- 1/4 tl zout
- 1/4 tl bicarbonaat
- 1 el appelcider azijn
- water of melk naar inzicht
- kokosolie om in te bakken
Doe alle ingrediënten behalve het water en de kokosolie, in een blender en maak een mooi beslag. Het beslag moet de consistentie van dun cakebeslag hebben. Voeg eventueel wat water of melk toe om het dunner te maken.
Verhit wat kokosolie in een koekenpan en met een juslepel of ijsschep maak je mooie hoopjes van ongeveer 5 cm doorsnee.
Bak de pannenkoekjes op middel-laag vuur tot de onderkant gaar en goudbruin is. Draai ze om en bak nog even kort.
Herhaal tot het beslag op is.
Serveer direct of vries in voor later.
Deze ijsschep heb ik al jaren en bevalt erg goed!
Een goeie koekenpan mag niet ontbreken. Check dit assortiment voor prima kwaliteit koekenpannen zonder giftige PFOA-laag.