Neem een braadpan en verhit hierin een deel van de olie.
Voeg de blokjes vlees toe en bak ze snel rondom bruin.
Haal het vlees uit de pan en leg voor nu even op een bord.
Doe de ui, gember, knoflook en koriander in een keukenmachine of Magic Bullet en maal tot een pasta.
Doe de rest van de kokosolie in de pan en bak de kruidenpasta tot deze zacht en geurig is (voeg een beetje water toe als het te snel droog wordt).
Roer de Chinese vijfkruiden, steranijs en de peperkorrels er doorheen en bak nog 1 minuut.
Voeg vervolgens de kokosbloesemsuiker, sojasaus en tomatenpuree toe en roer goed om.
Doe het vlees en het vleesnat dat op het bord ligt in de pan.
Voeg genoeg water toe zodat het vlees net onder staat.
Breng aan de kook en draai het vuur vervolgens helemaal laag.
Laat het geheel 2 ½ uur sudderen. Gebruik desnoods een verdeelplaatje zodat het niet te snel droogkookt.
Als het vlees zo gaar is dat je het met een lepel kan snijden, haal je het uit de pan en bewaar je het op een warm bord.
Breng de saus weer aan de kook tot deze tot de helft gereduceerd is.
Verhit ondertussen in een koekenpan de kokosolie en bak hier de julienne gember in tot deze goudbruin en knapperig is.
Serveer de runderstoof met geurige basmati rijst, gekookte groenten, de saus en knapperige gember.
Eet smakelijk!