Ga terug
Chinese Runderstoof

Chinese Runderstoof

Heleen Quantrill
Langzaam gegaard rundvlees met aromatische, Aziatische specerijen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 2 uur 30 minuten
Totale tijd 3 uur
Gang Avondeten
Keuken Chinees
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 2 - 3 el kokosolie
  • 1,25 kg riblappen in blokjes gesneden
  • 2 uien
  • 50 gr verse gember
  • 3 teentjes knoflook
  • Klein bosje koriander
  • 2 tl Chinese vijfkruiden specerij
  • 6 hele steranijs
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 50 ml Kikkoman sojasaus
  • 2 el tomatenpuree
  • Water
  • Zout
  • Verse gember ter grootte van een duim julienne gesneden
  • Kokosolie

Instructies
 

  • Neem een braadpan en verhit hierin een deel van de olie.
  • Voeg de blokjes vlees toe en bak ze snel rondom bruin.
  • Haal het vlees uit de pan en leg voor nu even op een bord.
  • Doe de ui, gember, knoflook en koriander in een keukenmachine of Magic Bullet en maal tot een pasta.
  • Doe de rest van de kokosolie in de pan en bak de kruidenpasta tot deze zacht en geurig is (voeg een beetje water toe als het te snel droog wordt).
  • Roer de Chinese vijfkruiden, steranijs en de peperkorrels er doorheen en bak nog 1 minuut.
  • Voeg vervolgens de kokosbloesemsuiker, sojasaus en tomatenpuree toe en roer goed om.
  • Doe het vlees en het vleesnat dat op het bord ligt in de pan.
  • Voeg genoeg water toe zodat het vlees net onder staat.
  • Breng aan de kook en draai het vuur vervolgens helemaal laag.
  • Laat het geheel 2 ½ uur sudderen. Gebruik desnoods een verdeelplaatje zodat het niet te snel droogkookt.
  • Als het vlees zo gaar is dat je het met een lepel kan snijden, haal je het uit de pan en bewaar je het op een warm bord.
  • Breng de saus weer aan de kook tot deze tot de helft gereduceerd is.
  • Verhit ondertussen in een koekenpan de kokosolie en bak hier de julienne gember in tot deze goudbruin en knapperig is.
  • Serveer de runderstoof met geurige basmati rijst, gekookte groenten, de saus en knapperige gember.
  • Eet smakelijk!