Ga terug

Supersnelle Taco's met Varkensreepjes en Zwarte Bonen

Een kruidig gerecht dat binnen 15 minuten op tafel staat. Groots in smaak, eenvoudig in bereiding.
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Avondeten
Keuken Mexicaans
Porties 4

Ingrediënten
  

Voor het Varkensvlees

  • 350 gram varkensreepjes naturel
  • 1 tl venkelzaadjes
  • 1 tl gerookte paprikapoeder

Voor de Bonen

  • olijfolie
  • ½ tl komijnzaad
  • 3 lente-uitjes
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gram zwarte of gemengde bonen uit blik, water opgevangen

Voor de Salade

  • 150 gram stevige salade Romaine, Little Gem, spinazie
  • 15 gram verse koriander
  • 1 rijpe avocado
  • 1 rijpe tomaat
  • 1 appel
  • appelcider azijn
  • olijfolie
  • 1 limoen

Om te Serveren:

  • 8 taco schelpen
  • yoghurt
  • pittige chilisaus naar smaak

Instructies
 

  • Neem een hapjespan en verhit hier een beetje olijfolie in. Voeg het varkensvlees met de venkel en paprika toe en roerbak tot het gaar is. Laat het een beetje knapperig worden. Breng op smaak met zout en peper.
  • Neem een koekenpan en verhit hier ook een beetje olijfolie in. Snijd de lente-uitjes fijn en snipper de knoflook. Bak de komijnzaadjes kort tot ze geurig zijn en voeg dan de bonen, lente-ui en knoflook toe. Bak op totdat de bonen makkelijk kapot te drukken zijn. Voeg eventueel wat water toe als het te droog wordt.
  • Maak als laatste de salade door de sla en tomaat grof te snijden. Schil en snijd de avocado en snijd de appel in stokjes. Snipper de koriander en doe het allemaal in een ruime kom. Knijp de limoen uit en schenk het sap over de salade. Breng verder op smaak met azijn en olijfolie.
  • Serveer al dit lekkers met snel opgewarmde taco's, frisse yoghurt en eventueel een lekker pittige chilisaus.

Notities

Pro-tip: Gebruik geen gewoon zou meer, maar kies voor heel bijzonder Zeeuws zout om je eten na het bereiden op smaak te brengen. Dit reduceert de hoeveelheid zout die je gebruikt, maar geeft ook een veel smakelijker eindresultaat. Klik hier voor het Zeeuwse Zoute assortiment