Ga terug

Varkenshaas in Kokos-Kerriesaus met geurige rijst en pittige rauwkost

Een smakelijk en geurig gerecht dat binnen 30 minuten op tafel staat. Kids-proof en glutenvrij.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Avondeten
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de rijst:

  • 300 gram basmatirijst
  • 1 limoen
  • verse munt naar smaak

Voor de rauwkost:

  • 1 komkommer
  • ½ rode ui
  • ½ paprika
  • 100 ml water
  • 100 ml appelcider azijn of rode wijnazijn
  • 1 tl zout
  • 1 tl vloeibare honing
  • 2 tl hele kruiden peper, dille, chilivlokken, kruidnagel, naar smaak

Voor het vlees en saus:

  • 1 varkenshaas ca. 300 gram
  • 2 el olijfolie
  • 1 el kerriepoeder
  • 300 gram verse ananasstukjes of uit blik, op sap
  • 200 ml kokosmelk
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de rasp van 1 limoen toe.
  • Als de rijst klaar is, roer je er het sap van de limoen en fijn gesneden muntblaadjes door.
  • De pittige rauwkost maak je door de groenten fijn te snijden en in een kom of glazen pot te doen.
  • Meng het water en azijn met het zout, honing en kruiden en specerijen totdat het zout is opgelost. Schenk dit over de groenten en roer goed door. Zet apart.
  • Snijd de varkenshaas in blokjes en snijd de ananas ook in blokjes.
  • Bak het vlees kort in de olijfolie met de kerriepoeder om het rondom goudbruin te maken.
  • Schenk de kokosmelk in de pan en voeg de ananasblokjes toe. Draai het vuur laag zodra het kookt en laat 15 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de rijst en het vlees met saus op het bord en schep de rauwkost er bij. Lekker met een koud witbiertje of een mocktail van ananassap, bruiswater en gembersiroop.