Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolade Gelatine Pudding
Een makkelijke en gezonde gelatine pudding met eenvoudige ingrediƫnten en groots resultaat!
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Opstijven in de koelkast
4
uur
uur
Gang
Dessert
Keuken
Nederlands
Porties
8
porties
Equipment
1 puddingvorm
met 1 liter inhoud
Ingrediƫnten
2
el
gelatinepoeder
25
gram
suiker
naar smaak en voorkeur
500
ml
melk
kokos, amandel, rijst of koe
100
gram
pure chocolade
Instructies
Doe de gelatinepoeder in een kommetje met wat water en laat even wellen.
Smelt in een steelpan de chocolade met helft van de melk en het suiker.
Roer de gelatine hier doorheen en schenk de rest van de melk er bij.
Zet de staafmixer er in om het een mooi glad geheel te maken.
Schenk het in de puddingvorm en zet in de koelkast. Laat minstens 4 uur opstijven.
Lekker met geschaafde chocola, rood fruit of slagroom!
Notities
Gelatine van grasgevoerde koeien koop je hier.