Ga terug

Harissa Visschotel met Zoete Aardappel en Gerookte Zalm

Voeg harissa toe aan de visschotel en bedek hem met puree van zoete aardappelen voor een smakelijke twist op de klassieke visschotel. Voedzaam en vullend, perfect voor drukke tijden waarin je goed wilt eten zonder lang in de keuken te staan.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Avondeten
Keuken Engels
Porties 6 porties

Equipment

  • 1 Ovenschaal 25 x 18 cm

Ingrediënten
  

  • 700 gram zoete aardappelen
  • 3 el olijfolie
  • ½ tl komijnzaadjes
  • ½ tl paprikapoeder gerookt is erg lekker
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 rode paprika fijn gesneden
  • 350 ml melk naar keuze
  • 350 gram vis gerookte zalm, witvis
  • 225 gram bevroren garnalen
  • 3 el harissa pasta
  • 2 el maizena
  • 30 gram boter
  • 200 gram verse spinazie of waterkers gewassen en grof gesneden

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚ en vet een ovenschaal in met olijfolie. Zet apart.
  • Snijd de zoete aardappelen in stukken en kook ze in ruim water in 10 minuten gaar. Haal de schil er af (dit gaat makkelijker dan wanneer je ze eerst zou schillen) en maak een puree met de komijn, paprika en 2 el olijfolie. Zet apart en houd warm.
  • Verhit 1 el olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en paprika tot de ui glazig wordt. Voeg de garnalen toe en roerbak totdat ze net roze worden. Verwarm ondertussen de melk tot hij net niet kookt.
  • Snijd de vis in grove stukken en doe in de pan, roer kort om.
  • Voeg de harissa toe en roerbak nog 2 minuten. Roer de maizena er door en schenk langzaam de hete melk in de pan. Blijf roeren tot de melk op is en roer als laatste de boter er door.
  • Doe nu de spinazie er bij, roer kort door. Schep het mengsel in de ovenschaal en bedek met de zoete aardappelpuree.
  • Bak in 20 minuten gaar en laat daarna nog 10 minuten onder de grill staan.
  • Serveer direct.
Trefwoord Glutenvrij