Ga terug
Aardperensoep met Hazelnoten

Aardperensoep met Hazelnoten en Paddenstoelen

Een heerlijke, winterse soep die er wel in gaat na een koude wandeling!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Soep
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Equipment

  • Soeppan
  • Staafmixer

Ingrediënten
  

  • 500 gram aardperen in kleine blokjes gesneden
  • 40 gram hazelnoten
  • 500 ml groentebouillon
  • 100 gram paddenstoelen in plakjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 100 ml room of crème fraîche
  • olijfolie om in te bakken

Instructies
 

  • Verhit wat olijfolie in de soeppan en fruit de gesnipperde ui tot deze glazig wordt. Voeg de gesnipperde knoflook toe en bak kort.
  • Voeg nu de aardperen en paddenstoelen toe en roerbak kort.
  • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Draai laag en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Pureer de soep met de staafmixer, voeg de room toe en laat nog 10 minuten inkoken.
  • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze grof.
  • Serveer de soep met wat olijfolie en de hazelnoten.
  • Lekker met zuurdesembrood of kaasstengels!

Notities

Heb je geen aardperen? Deze combi van hazelnoten en paddenstoelen werkt ook erg goed met pastinaken!