Haal als eerste de gerookte zalm uit de koelkast en knip het zakje open om hem op kamertemperatuur te laten komen. Dit doe ik ook wel ruim een uur voordat ik met het eten begin.
Neem een soeppan en verhit hier wat olijfolie in.
Fruit de ui tot deze glazig wordt en voeg dan de knoflook toe. Let op dat de knoflook niet aanbrandt.
Snijd de courgettes in stukjes en doe deze ook in de pan. Roerbak kort en bestrooi met een klein beetje zout.
Schenk een halve liter van de groentebouillon er bij en breng aan de kook.
Laat 10 minuten zachtjes pruttelen totdat de courgette gaar is.
Snij de waterkers in stukjes en doe deze in de pan. Roer kort door. Het is net spinazie en gaart dus snel.
Haal de pan van het vuur, zet op een vuurvaste onderzetter en pureer hem met de staafmixer tot je de gewenste consistentie hebt. De soep zal dik zijn. Voeg groentebouillon naar behoefte toe totdat je hem dun genoeg vindt.
Zet terug op het vuur en warm kort door. Breng op smaak met plenty peper en wat zout.
Verrijk de soep met de crème fraîche en serveer direct.
De gerookte zalm is het lekkerst wanneer hij op kamertemperatuur is. Haal plukjes van de zalm af en voeg die aan tafel toe aan de soep.
Eet smakelijk!